'Teatru pe pâine' la a VI-a ediție
Teatrul Studențesc Thespis anunță desfășurarea, timp de 12 zile, a unui festival ajuns la a VI-a ediție, “Teatru pe pâine”. Între 7 și 18 septembrie, la Casa de Cultură a Studenților din Timișoara vor avea loc zilnic ateliere de teatru, discuții pe teme teatrale, precum și spectacole.

Atelierele se vor desfășura în studioul Thespis “Diogene V. Bihoi” și vor fi susținute de patru oameni de teatru: Anda Tămășanu, fostă membră Thespis, absolventă a UNATC București, care va lucra cu studenții “Improvizații teatrale”; coregraful Paul Cimpoieru (membru al trupei lui Dan Puric “PassePartout DP”) va prezenta “Arta actului dansat: între teatru și dans”, Silviu Man (la fel, membru al “PassePartout DP”) se reîntoarce la Thespis cu workshop-ul de teatru non-verbal intitulat “Nuanțele tăcerii”. Seria atelierelor se va încheia cu două seri de introducere în “drama therapy”, cu ocazia vizitei din Statele Unite a unui fost membru Thespis din anii ’90, Cosmin Gheorghe, medic și psiholog specializat în terapia prin teatru. Atelierul său se va numi “Separare, fuziune și distanță estetică”, abordând, printre altele, tema așteptării, întâlnirii, a privirii și a despărțirii.

Acest festival are ca scop, prin workshop-urile susținute, îmbogățirea și dezvoltarea cunoștințelor și abilităților actoricești ale participanților, membri ai teatrului Thespis sau participanți doritori de a cunoaște mai îndeaproape tainele scenei. Edițiile anterioare au avut parte de prezența și îndrumarea unor actori și profesioniști ai scenei, precum Robin Ashenden și Silviu Văcărescu (2010), Marius Manole și Florentina Țilea (2009), Cheryl Obal și Amalia Ciolan (2008), Mihai Vasile, Leif Olson și Alan Farrar (2007).

În afara atelierelor, vor fi prezentate și două spectacole, unul propriu, “Așteptându-l pe spectator”, după “Ultimul Godot” a lui Vișniec, ce are ca temă tocmai teatrul și se va desfășura vineri, 14.09, de la ora 21; al doilea spectacol îl are ca invitat pe actorul sibian Bogdan Sărătean, animator al vieții teatrale din Sibiu și Cluj, care se întoarce la Thespis cu un spectacol care avea premiera în urmă cu 10 ani tot la Timișoara: “De hălăduială”, un spectacol după textul lui Victor Drăgan (autorul printre altele al “Măscăriciului sau Poveste din cetatea lucrurilor ce nu există”, „Poveste șoptită din turnul albastru”, „3,14”, etc.). Un one-man show itinerant, o tulburătoare confesiune a unui spirit rătăcitor.

Cu ocazia acestor workshop-uri și a stagiunii teatrale 2012/2013, Teatrul Thespis organizează SELECȚIE de membri noi, în pre-ora festivalului, vineri, 7.09.2012, de la ora 18, la Casa Studenților, sala 202. Participarea este gratuită la toate evenimentele.
 
Adrian Korek, 
coordonator Thespis

foto 1
foto 2
machetă

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640336