Teatrul Maghiar participă la Festivalul Plai
Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” se mută în perioada 14 – 16 septembrie la Muzeul Satului unde ia parte la Festivalul Plai. Standul, marcat cu numărul 16 pe hartă, va găzdui ateliere de mânuit și realizat păpuși, improvizație scenică și regie, muzică și multe surprize.

Toți timișorenii, care aleg să petreacă weekend-ul următor la Festivalul Plai, sunt invitați să viziteze standul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Vă așteptăm de vineri, până duminică, cu trei ateliere tematice, cu spectacolul mady-baby (jucat în microbuz) și alte surprize.  

Vineri, 14 septembrie, între 16.00 și 18.00, vă lăsăm pe mâinile celei mai noi membre a echipei teatrului, regizoarea Kedves Emőke. Ea vă va introduce în fascinanta atmosferă a improvizațiilor scenice, care implică, deopotrivă, elemente de regie și actorie. Atelierul condus de ea e o bună ocazie de a vă testa aptitudinile actoricești și imaginația regizorală, prin exerciții specifice celor două vocații.  
Sâmbătă, pătrundem în universul colorat și magic al marionetelor și păpușilor, alături de actorii păpușari Szilágyi Olga, Oláh Anikó Katalin și Vass Richárd. Așteptăm copii, părinți, bunici și bunicuțe, dar și adulți cu nostalgia copilăriei și poftă de joc. Cei doi conducători ai atelierului vă vor prezenta tehnici de mânuire a păpușilor, ba mai mult, vor fabrica, la fața locului, personaje cărora le vor da viață, alături de voi. Atelierul de păpușărie se desfășoară între orele 12 și 18.

Tot sâmbătă, de la ora 17.00, este programat și spectacolul mady-baby, de Gianina Cărbunariu, interpretat de actrița Borbély B. Emília și regizat de B. Fülöp Erzsébet. mady-baby este un spectacol controversat și răscolitor despre trei tineri care părăsesc România pentru o țară mai „cool". Proveniți din medii sociale diferite, cu aspirații diferite, își părăsesc țara pentru un tărâm al făgăduinței - Irlanda. Fără să se caute, întâlnirea lor e totuși inevitabilă și decisivă pentru soarta pe care singuri și-o aleg. Mady devine instrumentul, apoi victima celor doi băieți. mady-baby e un spectacol despre construirea propriei identități, despre vitalitatea care distruge și se autodistruge și despre o umanitate aflată la limita cea mai de jos a umanului.

De-a lungul timpului, montarea a fost recompensată cu Premiul pentru cea mai bună actriță la a XXV –a ediție a Festival de Teatru Piatra Neamț, în 2010, cu Premiul special al juriului la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Universitar de la Pécs, Ungaria în 2010 și cu marele Premiu si Trofeul Galei Gala „Star", la Bacău în 2011.

Duminica o dedicăm muzicii, alături de compozitorul Cári Tibor. Acesta vă așteaptă între orele 17 și 19, pentru a vă conduce în universul sunetelor de scenă, alături de instrumentele sale. Și tot atunci, Kedves Emőke redeschide porțile atelierului început vineri.

Vă dăm întâlnire la Plai.

Paul Sarvadi,
secretar PR
Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423393