Teatrul German invitat la Festivalul Național de Teatru 2012
Uniunea Teatrală din România UNITER a dat publicității selecția finală a ediției din acest an a Festivalului Național de Teatru. În cadrul selecției se află trei producții ale Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), care sunt invitate astfel la București:

–        „CUPLUtoniu - Furiile & Marele război“, două piese într-un act de Neil LaBute, în regia lui Radu-Alexandru Nica
–        „Neînțelegerea“, de Albert Camus, în regia lui Bocsárdi László, și
–        „Ținuturile joase“, de Herta Müller, în regia lui Niky Wolcz.

Selecția celor 32 de producții invitate este asumată de directorul artistic și selecționerul unic al festivalului, criticul de teatru Alice Georgescu.

Teatrul German de Stat se numără astfel printre puținele teatre din țară care sunt reprezentate cu trei producții în cadrul festivalului, și – cu excepția Teatrului Național București – singurul teatru din România care va prezenta la București trei spectacole realizate în actuala stagiune.

Cu un total de cinci spectacole selectate – aparținând TGST și Teatrului Național din Timișoara – Timișoara este de altfel după București orașul cu cele mai multe producții prezente în festival.

Festivalul Național de Teatru, apreciat a fi cea mai reprezentativă manifestare de gen pe plan național, are loc anual din 1991 la București, fiind organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER) și finanțat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și Primăria Municipiului București. Ediția cu numărul 22 are loc între 26 octombrie și 4 noiembrie 2012 și cuprinde o selecție a celor mai apreciate producții din țară, grupate în șase secțiuni.

Datele reprezentațiilor și modalități de rezervare a biletelor vor fi publicate în curând pe www.teatrulgerman.ro


Mihai Moldoveanu,
Referent de presă


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344271