Reluarea spectacolului CUPLUtoniu, într-o locație nouă
Producția Teatrului German de Stat Timișoara (TGST) „CUPLUtoniu - Furiile & Marele război“, două piese într-un act de Neil LaBute, în regia lui Radu-Alexandru Nica, se va relua în luna octombrie, într-o nouă locație: Cuib d’Arte, pe str. Mărășești, nr. 14.
Reprezentații după cum urmează:

duminică, 7 octombrie 2012 și duminică, 21 octombrie 2012 la ora 19,30.

Spectacolul va mai putea fi urmărit în București, în cadrul Festivalului Național de Teatru București, miercuri, 31 octombrie 2012, la orele 18 și 22, în clubul La Scena București (Calea Călărașilor, nr. 55).
 
Despre piesă: În America anilor ’20 exista credința că primul război mondial va fi cel care va pune capăt tuturor războaielor. O mare naivitate, după cum bine știm și azi, războiul continuă cu și mai mare avânt, atât în sfera politică, cât și în cea privată. Ca de pildă în living-ul Bărbatului și Femeii din “Marele război”, care își dispută formalitățile divorțului. Pe lângă partajul bunurilor, întrebarea centrală e: cine păstrează copiii? Surpriza e că niciunul dintre părinți nu îi dorește, ceea ce îi obligă pe ambii la strategii tot mai neortodoxe.

La fel de neortodox procedează și Jimmy în “Furiile” - după o ceartă cu prietena sa, Paula, vine împreună cu sora sa, Jamie, la discuția de împăcare. Șoaptele, îndoielile, reproșurile ei sabotează orice posibilitate de împăcare, chiar și după ce Paula a arborat deja demult steagul alb. Cât din iubirea aceasta e fraternă și cât e boală? Bolnăvicioasă, dar într-o cheie și mai comică și relaxată, e și relația între cei doi tineri din prima parte a spectacolului, care istorisesc cu detașare scurta poveste de iubire dintre un criminal în serie și o tânără dornică de experiențe inedite.
 
Echipa de producție a fost formată din Velica Panduru (decorul și costumele), Vlaicu Golcea (muzica), Florin Fieroiu (coregrafia) și Lucian Moga (light-design, video).

Spectacol cu supratitrare în limba română.


Mihai Moldoveanu,
Referent de presă

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13399262