Spectacolul (anti) aging la Teatrul Maghiar
Coregrafele Mădălina Dan și Mihaela Dancs prezintă spectacolul (anti) aging la Timișoara în data de 5 octombrie 2012, la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Sala Studio (str. Alba Iulia nr.2). Spectacolul va avea două reprezentații, de la ora 18.00 și de la ora 20.00.

(anti) aging a fost creat din dorința de a fi reluat peste 30 de ani, în 2041. În 2012, Mădălina Dan și Mihaela Dancs propun formatul sanatoriului creativ întru destindere, deconectare și confort psihic, savurarea plăcerii, vitalitate și voluptate, acceptarea serenă a prezentului, menajare și conservare pentru viitor. A doua reprezentație va fi urmată de discuții cu publicul.

Spectacolul (anti) aging a fost produs în 2011 cu sprijinul Centrului Național al Dansului București, al programului E-Motional Bodies & Cities/ Fundația Gabriela Tudor, partener fiind Asociația Colectiv A. A avut premiera în luna octombrie 2011 la Muzeul Național de Artă Contemporană și a fost ulterior prezentat la festivalul Temps d’Images din Cluj-Napoca și la Teatrul Daile din Riga (Letonia), în cadrul E-Motional, precum și în spațiele subRahova, Cartierul de Dans și Căminul Moses Rosen din București. Sezonul de toamnă include reprezentații la festivalul dance.movement.theater de la Gheorgheni (16 septembrie), la eXplore dance festival la București (11-13 octombrie), precum și la Veneția, în spațiul C32 (22 septembrie).

Reprezentațiile de la Timișoara au loc în cadrul proiectului "ambulatoriu (anti) aging", organizat Asociația pepluspatru/ Centrul de Introspecție Vizuală (București) și finanțat de Centrul Național al Dansului București, și în parteneriat cu Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara.

(anti) aging este un spectacol tonic și tandru despre o vîrstă în care mocnește amintirea unor impulsuri și senzații tari. Este o hartă afectivă a viitorului, așa cum apare el proiectat în voci prezente. E un manifest emoțional al celor-ce-vom-fi, ca și cum am avea în mînă o fotografie din noi la diferite vîrste. – Mihaela Michailov (ArtAct Magazine, nr. 139/2011).

Mădălina DAN este absolventă a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti și a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București – secția coregrafie. În 2008 participă la programul de burse pentru dans contemporan DanceWeb Vienna. A studiat playwriting în cadrul unui master al U.N.A.T.C București. A fost artist invitat la Herberber Institute, School of Dance (Arizona State University). Din 2005 predă cursuri de dans contemporan pentru neprofesioniști organizate de Centrul Național al Dansului. Spectacolele ei au fost prezentate la Sprindance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform Novi Sad, eXplore Dance Festival București, Temps d’Images Cluj, SouthBank Center& Chisenhale Dance Space London, Fabrik Potsdam, DTW NewYork, etc.

Mihaela DANCS a studiat stomatologia. Din 2004 lucrează cu coregrafii Allyson Green, Cătălina Gubandru, Andreea Căpitanescu, Bernard Baumgarten, Florin Flueraș, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Vava Ștefănescu, Robin Dingemans, Mădălina Dan, etc. Lucrările ei includ colaborări cu Rui Catalao (Coada Șoricelului, Follow That Summer) și Carmen Coțofană (First Steps), solo-uri (Reprogramare, Lulu’s Room, The Greatest Loss of All – adaptare dupa Art and Life - coregrafie Deborah Hay), acestea fiind prezentate în teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans din București, Cluj, New York, San Diego, Viena, Londra, etc. Din 2009 predă cursuri de dans contemporan organizate de Centrul Național al Dansului București. În 2010 și 2012 a primit bursa de studii DanceWeb (Viena).
Spectacolul conține scene de nuditate.

Vă așteptăm, cu drag, la teatru!

Paul Sarvadi,
secretar PR
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423486