Premieră la Teatrul German
Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) vă invită la noua premieră a stagiunii: „derdiedans”, un spectacol de Ioana Iacob, Konstantin Keidel, Franz Kattesch, Cristina Milea, Georg Peetz, Horia Săvescu, Valerie Seufert, Cristina Toma, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Radu Vulpe, Anne-Marie Waldeck și Vlaicu Golcea. Coordonarea artistică a fost preluată de Florin Fieroiu.

Premiera va avea loc vineri, 16 noiembrie 2012, la ora 19,30, în sala Teatrului German.

Următoarea reprezentație are loc marți, 20 noiembrie 2012, la ora 19:30, în sala Teatrului German.

Decorul și costumele au fost concepute de Cristina Milea, iar Cristina Toma și Valerie Seufert s-au ocupat de dramaturgia spectacolului. Muzica a fost compusă de Vlaicu Golcea.

Vor juca actorii (în ordine alfabetică): Ioana Iacob, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Săvescu, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Radu Vulpe și Anne-Marie Waldeck.

Despre piesă: Un spectacol non-narativ. Imagini alterate ale unui corp descompus în gesturi. Traiectorii non-psihologice. Afirmații coerente proiectate într-o sintaxă confuză. Egalitate de opinii.
În loc de subiect, un mecanism. Un triunghi, o bicicletă, patru stâlpi, un perete elastic, o masă, o mașină de spălat. Funcțional.
O instalație umană cu zece actori. Entuziasm contagios sau frică paralizantă. Așteptări declamate sau nerostite. Ce-ar trebui să... Cea mai puternică dorință...
Ce-am uitat să... Ieri, chiar nu mai există. Cel de-acum o secundă e mort. Nimic impus. Nimic de exclus: stres, ignoranță, dezgust.
Despre coerența disfuncționalității. Despre efectul carenței ori al surplusului de magneziu asupra stării atât fizice, cât și psihice. Despre viață și amnezie autoindusă.
 
Florin Fieroiu a absolvit Liceul de Coregrafie „Floria Capsali“ din Bucureși și a studiat Coregrafia la Universitatea Națională de Arte București și la „Duke University“ în North Carolina. În 1996 a fost distins cu premiul „Le Prix Individuel d’Interpretation“ la Întâlnirile Coregrafice Internaționale de la Paris. În 2008 a fost laureat cu premiul special UNITER pentru coregrafie în arta spectacolului. În prezent este profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București și coregraf independent.

Cristina Milea s-a născut în 1986 în Tulcea și a studiat la Universitatea Națională de Arte București, unde a absolvit și un masterat în 2010. Din 2008 este scenografă activă și a colaborat până acum cu regizori de renume dintre care amintim: Radu Afrim, Cristian Ban, Theo Hergheliu sau Alexandru Dabija.

Cristina Toma s-a născut în 1972 în Târgu Mureș, a studiat acolo Actoria și în 2010 a absolvit un masterat de vorbire scenică. A trăit și a lucrat în Canada și București și este actriță, autoare și traducătoare liber profesionistă.

Reprezentațiile se supratitrează în limba română.


Mihai Moldoveanu,
Referent de presă

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397513