Cristian Mungiu vine la Timișoara
Pelicula “După dealuri” a intrat în circuitul cinematografelor din România, iar traseul filmului continuă cu proiecția specială care va avea loc marți, 20 noiembrie 2012, în sala Capitol a Filarmonicii din Timișoara, de la ora 19.00, în prezența regizorului Cristian Mungiu.

Organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, evenimentul va oferi ocazia publicului timișorean să vizioneze filmul premiat la Cannes pentru scenariu și interpretare și să – l întâlnescă pe cunoscutul cineast, nominalizat la premiile Academiei Europene de Film (EFA) pe anul 2012, la categoria „cel mai bun scenariu”, cu pelicula „După dealuri”.

Accesul publicului se va face în baza unui bilet de intrare.

De curând, filmul a obținut Premiul publicului (pe bază de vot) în secțiunea Balcan Survey a Festivalului Internațional de Film de la Salonic, popularitate cofirmată deja de proiecțiile sold-out de la Los Angeles, New York, Londra, Hamburg sau Haifa. Pelicula va rula și în Argentina, la Festivalul de la Mar de Plata (17 – 25  noiembrie), în competiția internațională, iar biletele pentru prima proiecție, de pe 23 noiembrie, s-au epuizat.

În țară, filmul se menține între primele zece filme din box office-ul autohton, cu 36.096 de spectatori până pe 11 noiembrie. La cererea publicului, proiecțiile speciale s-au extins în mai multe orașe și vor continua și în luna decembrie, cuprinzând peste 40 de orașe, unele dintre ele fără săli de cinematograf.

În următoarea perioadă, „După dealuri” va avea parte de proiecții speciale în teatre, case de cultură sau cinematografe din Botoșani (16 noiembrie), Salonta (17/18 noiembrie), Timișoara (20 noiembrie), Cugir (20 noiembrie), Zalău (21 noiembrie), Alexandria (22 noiembrie), Sinaia (23 noiembrie), Călărași (24  noiembrie), Buzău (26 noiembrie), Pitești (27 noiembrie), Suceava (27/28 noiembrie), Odobești (30 noiembrie).

 „După dealuri”, filmul propus de România la Oscar și nominalizat pentru scenariu la Premiile Academiei Europene de Film, poate fi văzut în continuare în multiplexurile din București, Iași, Cluj, Timișoara, Arad, Constanța, Bacău, Pitești, Târgu Mureș, Brăila, Baia Mare.

Filmul premiat la Cannes pentru scenariu și interpretare – dublu trofeu care premiază prestațiile actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur – este scris și regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficționale ale Tatianei Niculescu Bran.
În jur de 40 de țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Rusia, au cumpărat drepturile de distribuție ale filmului. Pe 21 și 22 noiembrie, „După dealuri” va începe să ruleze în cinematografele din Franța, Olanda, Belgia și Luxemburg.

Distribuitorul român este Voodoo Films (contact: pr@voodoofilms.ro, telefon 0720 722 107). Trailerul filmului: https://www.youtube.com/watch?v=npOe0gzdBfQ

Parteneri media: B1 TV, TVR, Europa FM, Evenimentul zilei, Gazeta sporturilor, Ziare.com, Hotnews.ro, Zile și nopți, Cinematique, BeWhere, Port.ro, Liternet.ro, CinemaRx.ro, Studentie.ro, Eva.ro, Cinefan.ro, Filmreporter.ro, Spectacular TV, Cărturești.

Proiecțiile filmului în țară sunt sprijinite de Provident.


Biroul Relații Publice

foto 1
foto 2

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13846855