Eveniment prilejuit de Ziua Mondială a Filosofiei
Asociația Culturală Noua Acropolă, cu sprijinul Primariei Municipiului Timișoara și al Consiliului Județean Timis, vă invită  la evenimentul “Cunoște-te pe tine însuți”, prilejuit de Ziua Mondială a Filosofiei decretată de UNESCO.

Vă invităm să descoperiți pas cu pas călătoria sufletului uman dinspre întuneric și haos spre lumină și nemurire înfățișată printr-o reprezentație teatrală și o prelegere filosofică explicativă, bazate pe unul dintre cele mai simbolice mituri culte: Amor și Psyche.

Mitul, în forma care s-a păstrat până în zilele noastre, a apărut în romanul Măgarul de aur sau Metamorfoze al scriitorului latin Apuleius, care a trăit în sec. al II-lea e.n.
 
Psyche reprezintă sufletul omenesc, iar aventura presărată cu nenumarate probe a tinerei protagoniste accentuează importantă și necesitatea victoriei asupra experiențelor materiale pentru cucerirea unui nivel de constiință elevat.
 
Ne propunem ca în această zi dedicată filosofiei să redescoperim căile prin care să răspundem la întrebările cele mai profunde ale ființei umane despre Destin și să recucerim atitudinea pozitivă și plină de inteligență a omului care nu se sperie de viață și de probele sale, ci face din aceasta un camarad de nădejde, o provocare, un Maestru.
 
Program eveniment
 
Miercuri, 21 noiembrie
Ora 18:30 Prelegere filosofică: Mitul lui Psyche. Descifrarea simbolurilor mitului și a etapelor evolutive
Ora 19:30 Reprezentație teatrală: Mitul lui Psyche

Evenimentul va avea loc la Cercul Militar Timișoara,
Piața Libertății, nr.1.
 
Vă așteptăm cu interes și cu mult entuziasm!

Intrarea este liberă!
 
Pentru mai multe informatii:
Telefon: 0744 635 490
Email: mailto:na-timisoara@noua-acropola.ro


Asociația Culturală Noua Acropolă

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344008