Timișoara , Mica Vienă
Bazat pe experiența plăcută avută anul trecut, viceprimarul Adrian Orza a anunțat că și anul acesta va continua proiectul Timișoara , Mica Vienă  însă cu mai mulți actori implicați  și cu o semnificativă diversificare a activităților.

În cursul zilei de ieri, 21 martie 2005, a avut loc prima întâlnire de anul acesta, din cadrul proiectului cultural Timișoara , Mica Vienă, continuare a proiectului care a debutat anul trecut.

Au fost invitați să participe reprezentanți ai Casei de Cultură a Municipiului, Filarmonicii Banatul, orchestrei Timișoara Clasica, Liceului Ion Vidu, British Council, Bega Blues Band, Centrului Cultural German și Francez, Muzica Militară a Garnizoanei Militare, Colegiului Bănățean, Teatrului de păpuși, Uniunii Artiștilor Plastici, Fundației CUM a Tinerilor Artiști Plastici, Liceului de Arte Plastice, Facultății de Arte, Fundației Rubin, Liceului Waldorf, Fundațiilor First și Triade, Asociației Romul Ladea și artiști plastici.

Proiectul va debuta și anul acesta tot de Ziua Europei, 9 Mai, când va avea loc un concert de muzică simfonică și va dura până la sfârșitul lunii septembrie. Acest proiect are ca scop încurajarea tinerilor artiști de a-și promova creațiile artistice și de a se face cunoscuți; promovarea artei în stradă pentru a oferi unui public cât mai larg, liberul acces la manifestări culturale de calitate, în aer liber, în spațiul generos al Pieței Unirii, pe perioada verii; dar și punerea în valoare a diversității și bogăției arhitecturale a spațiului Pieții Unirii, după modelul marilor orașe europene.

Manifestările se vor întâmpla, cu precădere, la sfârșit de săptămână și vor cuprinde concerte de muzică simfonică, jazz, blues, teatru de păpuși, dar și ale trupelor de liceu din oraș, diverse activități ale artiștilor plastici, expoziții.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397613