Premieră la Teatrul Studențesc Thespis
Teatrul Studențesc Thespis
C.C.S. Timișoara
Bv. Regele Carol 9
Sala Studio 202 “Lelu Bihoi”
www.thespis.ro
 
„Bună dimineața, livada mea! Noapte bună, livada mea...”
după „Livada de vișini” de A. P. Cehov
regia: C&A
distribuția: Bogdan Racz, Ionel Mărginean, Diana Velescu, Anca Macrina Codrea.
 
Teatrul Studențesc Thespis prezintă publicului o nouă premieră: o adaptare după „Livada de vișini”, ultima piesă scrisă de autorul rus A.P. Cehov. „Bună dimineața, livada mea! Noapte bună, livada mea...” este un simbol al unei lumi în schimbare, fiind ieri, ca și azi, o piesă despre o epocă aflată la apus, o alta urmând să îi ia locul. „Livada de vișini” a devenit în timp o piesă clasică în repertoriile teatrelor, fiind foarte jucată. Ea expune diverse probleme existențiale ale unei familii de aristocrați ruși ce se întorc la moșie chiar înainte ca aceasta să fie vandută la licitație, pentru a putea plăti ipoteca restantă. Moșia cuprinde și o livadă de vișini veche și foarte valoroasă. Deși are opțiuni de salvare, familia aristocrată, rămasă fără vlaga vitală, lasă ca moșia să fie vândută fiului unui fost iobag. Piesa problematizează sensul existenței individuale, cât și sensul și substanța (sau lipsa acestora) în burghezia nou apărută odată cu abolirea iobăgiei, dar și în aristocrația decadentă.

„A fost odată un timp din viața noastră când fericirea se trezea în fiecare dimineață odată cu noi, când vișinii erau înfloriți și livada albă strălucea în nopțile cu lună, iar  timpul însuși părea că s-ar fi oprit în loc. Veni-va cândva și vremea când, cu toții, vom privi cu sete și dragoste în jur pentru ultima oară, când în locurile altădată atât de pline de viață nu va mai rămâne nici un suflet, rămânându-ne doar amintirea nostalgică a celor petrecute într-un spațiu-timp al fericirii absolute.”

Spectacolul se joacă joi și vineri, 25-26 aprilie, de la ora 20, la Casa Studenților, în studioul 202 „Diogene V. Bihoi”, intrarea fiind liberă, în limita a 55 de locuri.
 
 
Adrian Korek,
coordonator Thespis


foto 1
foto 2
foto 3

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423499