Spectacole la Thespis
Teatrul Studențesc Thespis prezintă în aceste zile 3 spectacole, dintre care unul în premieră.

Seria spectacolelor începe joi, 16 mai, de la ora 20, cu spectacolul Eppur si muove, după turneul prin diferite orașe și locații din Timișoara. O poveste despre cum o femeie din lumea bună se poate îndrăgosti de un vagabond. Un spectacol inspirat din realitate care te întoarce la esența ființei tale și te introduce în altă lume. O lume a esenței, a libertății de exprimare, o lume care nu îți cere nimic și care îți dă tot ce are... Regia este semnată de actorul Marius Lupoian, actanții fiind Florin Manca, Anca Pandelea, Cătălin Grozav și Alex Bordea.

Vineri are loc reprezentația cu adaptarea după piesa lui Cehov Livada de vișini – Bună dimineața, livada mea! Noapte bună, livada mea... Spectacolul se desfășoară sub semnul următorului panseu: „A fost odată un timp din viața noastră când fericirea se trezea în fiecare dimineață odată cu noi, când vișinii erau înfloriți și livada albă strălucea în nopțile cu lună, iar  timpul însuși părea că s-ar fi oprit în loc. Veni-va cândva și vremea când, cu toții, vom privi cu sete și dragoste în jur pentru ultima oară, când în locurile altădată atât de pline de viață nu va mai rămâne nici un suflet, rămânându-ne doar amintirea nostalgică a celor petrecute într-un spațiu-timp al fericirii absolute.”

Duminică, de la ora 20, se încheie seria spectacolelor din acest weekend cu o premieră: Povești corecte politic de adormit copiii – o adaptare după un celebru text al unui autor american. Proiectul a luat naștere sub mâna regizorală a actriței bucureștene (devenită timișoreancă între timp, prin voia Dragostei), Mădălina Ghițescu, în cadrul secțiunii de teatru a festivalului StudentFest, desfășurat cu câteva săptămâni în urmă. Spectacolul constă în două povești rescrise: Cei trei purceluși și Motanul încălțat. Dacă lumea copilăriei începe să nască mutanți datorită corectitudinii politice, instalată ca un flagel post-modernist, basmul devenind raport de activitate, iar zânele-militante ONG-uri, în care să ai propria opinie înseamnă să fii catalogat ca paria, soluțiile care ne rămân sunt cinismul și ironia, refugierea în amintirile de pe vremea când balaurul era balaur, sirena era sirenă, iar tigrul se plimba prin junglă fără grija politicii șanselor egale. O satiră la adresa societății pervertite de astăzi, dojenită cu zâmbetul pe buze.

Toate spectacolele se desfășoară în studioul 202 „Diogene Bihoi” de la Casa Studenților, iar accesul este, ca de obicei, gratuit.


Adrian Korek,
coordonator Thespis 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397245