Expoziție permanentă de artă românească modernă
Muzeul de Artă din Timișoara vă invită marți, 23 iulie 2013, ora 18:00, la Palatul Baroc din Piața Unirii, la deschiderea Expoziției permanente de artă românească modernă din colecția Muzeului de Artă Timișoara.

Expoziția constituie un proiect al secției de specialitate din cadrul Muzeului de Arta Timișoara și este îngrijită de muzeograful Ramona Orban. Aceasta cuprinde în jur de 150 de lucrări de pictură și sculptură create în perioada 1850 – 1970 de către cei mai importanți artiști români moderni și încearcă să puncteze, prin expunerea cronologică, evoluția artei românești moderne și transformările de ordin stilistic și tematic apărute în acest interval de timp.

Avem privilegiul de a prezenta în această expoziție lucrări ale unor personalități care au contribuit la definirea artei naționale și la integrarea ei în circuitul european:  Constantin Lecca, Gheorghe Tăttărescu, Theodor Aman,  Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ștefan Luchian, Dimitrie Paciurea, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Camil Ressu, Nicolae Tonitza, Francisc Șirato, Ștefan Dimitrescu, Oscar Han, Iosif Iser, Elena Popea, Milița Pătrașcu, A.J. Steriadi, H.M. Maxy, Hans Mattis-Teutsch, Alexandru Ciucurencu, Ion Țuculescu si alții. Sunt expuse portrete, peisaje, scene de gen și naturi statice, de la neoclasicism până în pragul artei contemporane, teme pe care publicul va avea bucuria de a le descoperi în cele opt săli de expunere.
Expoziția face parte dintr-un proiect muzeografic menit să prezinte publicului Muzeului de Artă Timișoara lucrări importante ale artei românești și locale și se alătură celorlalte galerii deja existente: pictură europeană, artă decorativă, artă contemporană din Banat și colecția Corneliu Baba. Proiectul va fi continuat în viitor cu deschiderea expozițiilor permanente de artă veche și de artă bănățeană din secolul al XIX-lea și din perioada interbelică.
 
Bogdan Nădăștean
Compartiment Relații Publice
Muzeul de Artă Timișoara

Afiș

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423414