Artist plastic timișorean, premiat la Melbourne
La ediția a 7-a a Bienalei internaționale de desen din Melbourne (Australia), prestigioasă manifestare artistică organizată de Polish Art Fundation Incorpored de pe cel de-al cincilea continent, s-au prezentat 105 de lucrări din care juriul de specialitate – compus din Evelina Crocker, David Glys Davis, Allan Mittelmann, Jarek Wojak, Marian Janczak – a selectat și a ales 58 de opere pentru a fi expuse pe simeze.

Cu marele premiu al expoziției juriul l-a distins pe artistul plastic Pawel Warchol (Polonia), iar Premiul II a fost cucerit de graficiana Irene Ferguson(Australia).

Din România au fost acceptate în expoziție lucrările a doi artiști plastici timișoreni, membri ai Filialei din Timișoara a UAP: Alexandru Jakabhazi și Adriana Lucaciu. Alexandru Jakabhazi care va fi prezent în expoziție cu lucrările intitulate Couplé, Connections și Angel, pentru desenul din seria inspirată de lumea îngerilor a cucerit Premiul III. Semnătura Adrianei Lucaciu poartă lucrările intitulate Convergeness, Just Time,  Arising Time.

Vernisajul oficial  al expoziției va avea loc în data de 23 august 2013,  în Steps Gallery din Melbourne. În perioda 1-30 noiembrie 2013 expoziția internațională va fi găzduită de Benalla Art Gallery din incinta Grădinii Botanice Benalla (Statul Victoria, Australia).

Sincere felicitări artiștiilor plastici timișoreni pentru merituoasa participare la bienala de la Melbourne, adăugând urările cuvenite graficianului și profesorului universitar Alexnadru Jakabhazi pentru premiul cucerit!


Direcția Comunicare
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651561