Teo Milea, pe scena festivalului Bega Bulevard
Teo Milea va susține un concert extraordinar în cadrul festivalului Bega Bulevard, organizat de Primăria Municipiului Timișoara, în perioada 6-8 septembrie, între Podul Mitropolit Șaguna (Tinereții) și Podul Traian.

De un sfert de secol pe Teo Milea îl găsești în fața pianului.

Viața lui nu este desenată doar în alb și negru, deorece, prin muzica sa, transmite publicului stări în zeci de mii de culori. Energia ce-i tâșnește din pian colorează suflete, umple goluri, aduce zâmbete.

Primul său album de compoziții proprii "Pe clape albe și negre" are 7 piese, fiecare cu povestea ei perfectă, pictată în note muzicale. Dupa 60 de minute, te trezești cu sufletul departe, pentru că muzica lui te duce pe drumuri neumblate, în lumi ce încă așteaptă să fie cucerite. "Pe clape albe...și negre" a fost compus în Timișoara, orașul de suflet al autorului, care a fost sursa de inspirație a întregului album.

“Acest disc mă prezintă în fața publicului prin cele 7 piese, ca fiind un pianist și compozitor aparținând a două lumi: cea clasică și cea nouă, a secolului XXI. Toată creația mea este fundamentată pe relația interumană, stările și nevoile societății moderne, pasiunea și dorința de a cuceri noi teritorii sufletești, neexplorate încă. Muzica-i un leac de suflet”! Teo Milea

Despre Teo Milea
Teo se prezintă drept arădean la origini și timișorean prin adopție. Iubitor de muzică bună și alte lucruri frumoase. Pianist și deopotrivă compozitor.

A început să cânte de la vârsta de 6 ani și tot asta face și-acum. A terminat Liceul de Muzică „Sabin Drăgoi” din Arad sub îndrumarea doamnei profesor Adela Molnar și Facultatea de Muzică a Universității de Vest din Timișoara la clasa prof. Univ. dr. Maria Bodo. A lucrat ca pianist corepetitor la Colegiul Național de Arte „Ion Vidu”, Facultatea de Muzică și Școala Populară de Arte din Timișoara. Printre cei care l-au ajutat să se perfecționeze ca muzician s-au numărat maeștrii: Gabriel Amiraș (Germania) și Arkady Sevidov (Rusia).

La început a fost muzica clasică. A participat la diferite concursuri de pian, naționale și internaționale și a cântat pentru melomani din țară și din străinătate: Germania, Elveția, Austria, Ungaria și Statele Unite. În 2010 a colaborat cu Opera din Viena în cadrul Festivalului Internațional de Operă de la St. Margarethen, pentru opera „Flautul fermecat” de W.A. Mozart. O bună perioadă de timp a locuit în Elveția și în Germania, unde a concertat într-o formulă de duet pian-nai.

A urmat apoi o explorare a unei noi plaje muzicale - rock, pop, jazz, funk, muzică ambientală.

A cântat alături de Amalia Gaiță și, în decembrie 2011, au lansat proiectul „Sounds of Christmas”, în care au fost cuprinse primele compoziții proprii. Între timp, tot împreună cu Amalia a scris capitolul „CULORI” - ea versurile, el muzica, un alt produs autentic pian-voce, un proiect de suflet.

În iulie 2012 a lansat primul album solo cu material strict pianistic: „Pe clape albe ... și negre”. Compozițiile, în primă audiție, au fost prezentate la Galeria Calpe Timișoara, în 26 iulie 2012, apoi Teo Milea a susținut recitaluri la Arad, Timișoara, București, Bruxelles, Viena și Nürnberg.

Teo Milea va concerta vineri, 6 septembrie, de la ora 20.00, în cadrul Festivalului Bega Bulevard. Spectacolul “Pe clape albe ... și negre” se va desfășura într-un ambient special și plin de culoare, care ne va trece cu siguranță printr-un vârtej de stări sufletești: nostalgie, speranță, bucurie și dor.

La acest lucru vor contribui și artiștii trupei Shadows Art, care au pregătit, special pentru acest moment, un show de jonglerii cu foc.


Direcția Comunicare
Primăria Municipiului Timișoara

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13863590