Gardenia, la Festivalul Național de Teatru
Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara a fost invitat la Festivalul Național de Teatru (FNT) 2013 cu unul dintre spectacolele sale cele mai apreciate de public și de critică. Gardenia de Elżbieta Chowaniec a fost selecționat în cadrul secțiunii „Actorii, în prim-plan”.

Montată în premieră pe o scenă din România, Gardenia este „o poveste de familie, dramă a patru femei poloneze din tot atâtea generații, cea mai în vârstă născută în 1920, iar cea mai tânără în 1982. În timp ce conviețuiesc, de-a lungul secolului XX cu armonia și războiul, sărăcia și opulența epocilor, ies la iveală relațiile complicate, totuși atât de simple între mamă-fiică-bunică-străbunică.” Distribuția le reunește pe actrițele Tokai Andrea, Borbély B. Emilia, Lőrincz Rita și Tar Mónika. Regia îi aparține lui Koltai M. Gábor, laureatul premiului teatral „Capitala Budapesta”, iar scenografia este semnată de Iuliana Vâlsan, laureată a premiului UNITER.

Ediția a 23-a a Festivalului Național de Teatru se desfășoară în perioda 25 octombrie – 3 noiembrie 2013, la București, și propune o selecție de 26 de spectacole produse de teatre din toată țara, precum și o secțiune dedicată actriței Mariana Mihuț, pentru a contura „un peisaj cât mai convingător al vieții teatrale românești din sezonul trecut”, declară organizatorii. Selecționerul unic și directorul artistic al ediției 2013 a Festivalului Național de Teatru este criticul Alice Georgescu.

Publicul din Timișoara poate revedea Gardenia miercuri, 18 septembrie 2013, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului, în regim studio.
Casa de bilete este deschisă de luni până vineri, între orele 16.00 și 19.00, sau cu o oră înainte de începerea spectacolelor. Adresa: strada Alba Iulia, numărul 2, telefon: 0356-450-606, e-mail: ticket@tm-t.ro. Vă reamintim că puteți achiziționa bilete și online, accesând site-urile: www.tm-t.ro sau www.biletmaster.ro.

Vă atragem atenția că rezervările își pierd valabilitatea cu 20 de minute înainte de începerea reprezentației.


Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13863450