Expoziție itinerantă la Timișoara
La inițiativa Institutului Francez din România, expoziția Futurotextiles va fi inaugurată marți, 10 septembrie 2013, ora 19, la Halele Timco (str. Circumvalatiunii, nr.8-12).

Expoziție concepută și produsă de : lille3000
Curator: Caroline DAVID

Futurotextiles, o expoziție în care inovația atinge uneori cote SF și se-mbină cu arta și cu moda haute couture. Ea asociază știința, tehnologia, designul, moda și arta în jurul textilelor inovatoare și inteligente din domenii variate precum vestimentația, transportul, sportul, habitatul, arhitectura, geotextilele, medicina, îngrijirea și protecția. Veți vedea printre altele: un pulover care îți verifică permanent starea de sănătate, un altul care își schimbă culoarea în funcție de starea de spirit a persoanei care îl poartă, dantelă din rădăcini de căpșune, cărți și perini din fibră optică sau o rochie din celuloză care crește singură, fără cusături, produsă de bacteriile care duc la fermentarea vinului.

Expoziția, prezentată până în 14 iulie la Cité des Sciences de Paris, va călători în lumea întreagă și va fi itinerantă în toamna aceasta și în țara noastră la inițiativa Institutului Francez din România: 10 – 29 septembrie la Halele Timco din Timișoara, 15 octombrie – 22 noiembrie la Muzeul Național de Istorie a României , București.

Acest eveniment va inaugura sezonul cultural francez în România care începe în septembrie 2013.
 
Detalii : www.institutulfrancez.ro

ORGANIZATORI :   Ambasada Franței la București
                                  Institutul Francez din România
                                  Lille3000


Delia CRACIUN,
Responsabilă proiecte culturale și comunicare


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344398