Spectacol în premieră la Teatrul Maghiar
Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara vă invită la cea dintâi premieră a stagiunii 2013/2014, Regina frumuseții din Leenane de Martin McDonagh în regia lui Upor László, în data de 28 septembrie, de la ora 19.00.

Regina frumuseții din Leenane, este o comedie neagră, pusă în scenă pentru prima dată în anul 1996 de Compania Druid Theatre/Royal Court Theatre, în Galway, Irlanda. Scriitorul contemporan irlandez a devenit cunoscut în anii ’90, ca dramaturg, textele lui au fost montate cu mare succes atât la Broadway, cât și la West End, dar este mai familiar publicului ca scenarist și regizor al filmelor In Bruges și Six Shooter, acesta din urmă câștigător al unui Oscar în 2006.

Regina frumuseții din Leenane face parte dintr-o trilogie, în care este prezentată viața izolată și ploioasă a oamenilor din Leenane. Textul tradus și montat de Upor László, ne înfățișează relația dintre Maureen Folan, o femeie necăsătorită și mama sa, Mag. Regiunea extraordinar de frumoasă nu este prea des vizitată, iar când în cele din urmă apare cineva în casa de pe vârful muntelui noroios, viața obișnuită a celor două femei, plină de ură și amărăciune, se schimbă pentru totdeauna.

Acest mic sat irlandez numit Leenane se află foarte departe de Timișoara, Novi Sad sau chiar Budapesta. Dar întâmplările din această piesă sunt de zi cu zi, chiar și aici. Sper sincer că răsturnările de situație și momentele cele mai dramatice din piesă îi sunt cunoscute spectatorului numai din auzite. Rar mai găsim printre noi pe cineva atât de norocos/ghinionist, care să nu fi experimentat pe propria-i piele agoniile, respectiv frumusețea ciudată și profundă a relațiilor dintre personajele interdependente, fără nicio speranță. Așadar Leenane este aici, iar noi suntem acolo în Leenane. – spune Upor László.

Regizorul spectacolului, Upor László, dramaturg și traducător, profesor la Universitatea de Arte Teatrale și Film din Budapesta, laureat cu premiile „Jászai” și „Hevesi Sándor”, a lucrat în mai multe teatre din Ungaria, dar a avut contracte și cu teatre din New York, Massachusetts și Oregon.

În spectacol, în rolul lui Mag este distribuită Csoma Judit, actriță a Teatrului „Katona József” și a Teatrului „Karinthy” din Budapesta. Născută la Cluj-Napoca, laureată cu premiul „Jászai Mari”, a devenit cunoscută pentru rolurile sale memorabile în film și teatru.
În rolul lui Ray poate fi văzut pentru prima dată pe scena teatrului din Timișoara tânărul actor Dévai Zoltán, proaspăt absolvent al Academiei de Teatru din Novi Sad – și din stagiunea 2013/2014 membru al Teatrului Maghiar de Studio din Zenta.
În rolul lui Maureen a fost distribuită Magyari Etelka, iar rolul lui Pato este jucat de Bandi András Zsolt, ambii făcând parte din trupa Teatrului Maghiar.

Costumele au fost create de Balázs Gyöngyi, artistă care a colaborat la spectacolele Furnitur de Vinnai András (r.: Göttinger Pál) și O, ce zile frumoase! de Samuel Beckett (r.: Kedves Emőke), iar decorul este realizat de Albert Alpár.
Spectacolul este tradus simultan în limba română.
 
Casa de bilete este deschisă de luni până vineri, între orele 16:00 și 19:00, sau cu o oră înainte de începerea spectacolelor. Adresa: strada Alba Iulia, numărul 2, telefon: 0356-450-606, e-mail: ticket@tm-t.ro.

Bilete pot fi cumpărate și online, accesând site-urile: www.tm-t.ro sau www.biletmaster.ro.

Vă atragem atenția că rezervările se vor ridica de la Casa de bilete cu 24 de ore înainte de spectacol în timpul săptămânii, iar la sfârșit de săptămână cu cel târziu 30 de minute înainte de spectacol.

Neprezentarea la spectacol, nu dă dreptul la returnarea contravalorii biletului. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Vă așteptăm cu drag la teatru!


Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423297