O nouă proiecție de film pentru copii
„Prințul broscoi”, film realizat în 2008, ne povestește cum o prințesă răsfățată învață să se maturizeze cu ajutorul unui broscoi care disprețuiește valorile materiale și îi cere afecțiune ca răsplată pentru ajutorul acordat.

Când împlinește 18 ani, prințesa primește în dar o mică minge de aur, care aparținuse mamei sale. În timpul jocului, mingea cade în lacul de lângă castel, ceea ce întristează prințesa – deși ar trebui să fie fericită, deoarece urmează să vină un prinț să îi ceară mâna, salvând astfel familia regală sărăcită. Un broscoi apărut din senin îi promite să scoată mingea din lac, dacă i se va da voie să participe la sărbătoarea organizată în cinstea prințesei. Aceasta acceptă legământul, dar când primește mingea aleargă singură spre castel. Broscoiul insistent o urmează însă, iar regele îi reamintește fiicei sale că trebuie să onorezi mereu o promisiune dată. Astfel, broscoiul devine vedeta serii, scenă care va încânta micuții spectatori.  

„Prințul broscoi” este unul din basmele în care mirele apare transformat într-un animal. În variantele poveștii, vraja este ruptă atunci când prințesa lovește broscoiul de perete sau îl sărută. În basm apare și servitorul prințului, anume Heinrich cel credincios stăpânului său, care și-a ferecat inima cu trei cercuri de fier, pentru ca aceasta să nu i se frângă de tristețe că stăpânul său s-a transformat într-un broscoi. Apariția sa oferă încă o notă de suspans filmului.

„Prințul broscoi”, film realizat în 2008, va putea fi vizionat sâmbătă, 28 septembrie, pe ecranul din fața stadionului „Dan Păltinișanu“, de la ora 11:00.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Timișoara, cu sprijinul Centrului Cultural German Timișoara și Goethe Institut București.


Direcția Comunicare

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397377