Carnaval, papuși, premiu și parfumuri exotice în Jakarta
S-a întîmplat între întâi și opt septembrie în Jakarta, Indonezia, la Carnavalul Mondial al Păpușilor. Trupa Teatrului Merlin a fost invitată să reprezinte România, cu o rugăminte aparte, aceea de a prezenta un spectacol despre Dracula... Da, ați citit bine, acel Dracula despre care știe o oarecare parte a planetei, din serii de cărți, filme, documentare ori alte producții, mai mult sau mai puțin în legătură cu personajul amintit și care este atașat în mod inerent și inevitabil României de către mulți dintre cei ce au auzit măcar o dată în viață despre țara noastră.
Buuun. Riscurile nu erau tocmai puține, era nevoie de ceva inedit și original, un spectacol care să nu copieze nimic și care să evite banalul, lipsa imaginației și, nu în ultimul rând, ridicolul. Așa s-a născut La La La Dracula, o parodie pe temă dată în regia doamnei ÉvaLábadi-Megyes și care la Carnavalul din Jakarta, unde a fost prezentată, în premieră mondială de acum, a stîrnit hohote de râs și multe, multe aplauze la scenă deschisă, într-atât de multe încât organizatorii au decis o a doua reprezentație a spectacolului păpușarilor din Timișoara. Surprizele nu s-au oprit aici căci, iată, spectacolul considerat exotic și încărcat de foarte mult umor de către publicul și juriul Carnavalului, a fost răsplătit cu Premiul pentru cea mai bună comedie cu păpuși, Best puppet comedy.

Teatrul Merlin Timișoara a deschis sâmbătă, 21 septembrie, stagiunea 2013 – 2014 cu acest spectacol, succesul artei păpușarilor timișoreni continuă, în timp ce în decorul reinstalat pe scena Teatrului Merlin se resimt încă aromele exotice ale Indoneziei.
 
Mirella Tonenchi

foto 1
foto 2
foto 3
foto 4

 
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423560