O nouă proiecție de film pentru copii
Frumoasa din pădurea adormită, film realizat în 2009, in regia la  Oliver Dieckmann,  va putea fi vizionat sâmbătă, 05 octombrie, pe ecranul din fața stadionului „Dan Păltinișanu“, de la ora 11:00.

Frumoasa din pădurea adormită, basmul clasic al prințesei adormite este repovestit în această nouă ecranizare. Așa cum i-a prezis o ursitoare, la vârsta de 15 ani fata de împărat cade într-un somn adânc de 100 de ani. Împreună cu ea adoarme tot castelul, care este înconjurat de un tufăriș de spini. Un secol mai târziu, după ce mulți prinți au încercat să salveze prințesa, este rândul lui Fynn, un simplu grăjdar, să își încerce norocul.

Personajele sunt descrise cu multă sensibilitate, cu toate calitățile și temerile lor. Elementele esențiale ale basmului fraților Grimm au fost păstrate, dar prin adaptarea la mediul filmului apar multe momente de suspans. De asemenea, toate personajele au un nume propriu, pentru a le individualiza și scoate din rolul simbolic al prințului sau prințesei.  Grăjdarul Fynn, care de fapt este un prinț fără să știe, ajunge la timpul potrivit, și spinii se deschid în calea lui. Alt element nou este că povestea de dragoste între erou și eroină se dezvoltă pas cu pas. Puterile întunecate și complexe ale acestei lumi medievale sunt întruchipate în mod fascinant de către Hannelore Elsner în rolul ursitoarei rele.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Timișoara, cu sprijinul Centrului Cultural German Timișoara și Goethe Institut București.
Frumoasa din pădurea adormită, film realizat în 2009,  va putea fi vizionat sâmbătă, 05 octombrie, pe ecranul din fața stadionului „Dan Păltinișanu“, de la ora 11:00.
 
Direcția Comunicare
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397765