Continuă seria de filme „Vedere panoramică – regizori contemporani”
Centrul Cultural German Timișoara, lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica Timișoara și Librăria Cărturești  continuă seria de filme „Vedere panoramică – regizori contemporani” în data de 7 noiembrie 2013, ora 18:30 la ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy 7) cu filmul „Gegen die Wand”.

„Gegen die Wand” este un film german din anul 2004 în regia lui Fatih Akin. Acesta prelucrează în filmul său tema identității culturale și istoria vieții unei tinere de origine turcă, născută și crescută în Germania, care se răzvrătește împotriva casei părintești, orientată spre valorile tradiționale turcești. Tânăra se confruntă cu dominanța tatălui și a fratelui, cu o complicată poveste de iubire, cu alcoolismul, cu excesurile de droguri, cu tristețea și cu autodistrugerea.

Filmul a câștigat în anul 2004 Ursul de aur la Berlinală, premiul Deutscher Filmpreis în categoriile „cel mai bun film”, „cea mai bună regie”, „cea mai bună protagonistă”, „cel mai bun protagonist” și „cea mai bună imagine”, două premii la Premiile Academiei Europene de Film și Premiul Gilde în aur.

Fatih Akin este un regizor, scenarist, actor și producător contemporan de origine germano-turcă. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără Kurz und schmerzlos, Im Juli, Solino, Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul, Auf der anderen Seite, Soul Kitchen și Gegen die Wand.

Evenimentul are loc cu sprijinul Goethe-Institut.

Ne-am bucura de prezența dumneavoastră la filmele din cadrul seriei noastre de proiecții „Vedere panoramică – regizori contemporani”!


Centrul Cultural German Timișoara

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678104