Festivalul European de Teatru EUROTHALIA a ajuns la final
Spectacolul „Pescărușul” de Anton Pavlovici Cehov, în regia lui Yuri Kordonsky, o producție a Teatrului German de Stat Timișoara, închide duminică, 17 noiembrie 2013, de la ora 19.30, în sala Teatrului German de Stat cea de-a treia ediție a Festivalului European de Teatru EUROTHALIA.

Spectacolul se traduce în limbile română și engleză. Interpretează actorii Ioana Iacob, Horia Săvescu, Franz Kattesch, Olga Török, Rareș Hontzu, Enikő Blénessy, Anne-Marie Waldeck, Radu Vulpe, Georg Peetz, Konstantin Keidel, Aljoscha Cobeț, Isa Berger, Paul Cebzan și Dana Borteanu. Scenografia este semnată de Dragoș Buhagiar.
 
În „Pescărușul”, conflictele personajelor sunt cauzate de două problematici esențiale, cea artistică și cea romantică, a iubirii în toate formele ei. Regizorul adaugă textului un surplus de emoție, izbutind să păstreze atmosfera rusească a scriiturii și încorporând publicul în poveste. Format la Sankt Petersburg sub îndrumarea celebrului Lev Dodin, Kordonsky a montat spectacole în mai multe țări europene, fiind distins cu numeroase premii, precum Premiul The Golden Light din Sankt Petersburg, două premii UNITER sau Premiul pentru cel mai bun spectacol, acordat de Uniunea Teatrelor Europene. Montarea „Pescărușul“ se reia acum la Timișoara după participarea la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și la Festivalul Național de Teatru de la București.
 
Biletele pot fi achiziționate într-unul dintre următoarele moduri:
- la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)
Orar:   Marți – Vineri: 10-15 și 17-19;
                       Sâmbătă: 10-15
                       Precum și cu o oră înainte de începerea spectacolelor
- online pe paginile teatrulgerman.ro și biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.


Andreea Andrei
Referent de presă
Teatrul German de Stat Timișoara

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13343839