Actorul Horia Săvescu, laureat al Premiului „Pro Cultura”
Horia Săvescu, actor al Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), este  laureat  la categoria „Certitudini” la cea de-a XII-a ediție a Premiilor „Pro Cultura Timisiensis”, cea mai importantă serie de distincții culturale ale județului Timiș.

Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc luni, 9 decembrie 2013, ora 14, în sala multifuncțională a Palatului Administrativ din Timișoara.

La ediția din acest an sunt distinse 21 de personalități ale vieții cultural-artistice și științifice, în cadrul a două secțiuni: „Seniori” și „Certitudini”.

Horia Săvescu s-a născut în 1986 la Timișoara. A absolvit Secția de Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică a Universității de Vest din Timișoara. Din 2008 este actor al TGST, jucând roluri foarte variate în spectacole ale acestei scene, precum în „Urâtul” de Marius von Mayenburg (regia Theodor-Cristian Popescu), „Comedie pe întuneric” de Peter Shaffer (regia Zeno Stanek), „Mountainbikerii” de Volker Schmidt (regia Radu Alexandru Nica), „Fetița din bolul peștelui auriu” de Morris Panych (regia Radu Afrim), „derdiedans”, spectacol coordonat de Florin Fieroiu, „Pescărușul” de Cehov (regia Yuri Kordonsky) sau „Tineri fără Dumnezeu” după Ödön von Horváth (regia Clemens Bechtel). În octombrie 2010 a fost distins în cadrul Festivalului Interetnic de Teatru Arad cu Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar masculin, pentru prestația sa în rolul „Lucky” din spectacolul „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia Christianei J. Schneider.
 

Andreea Andrei
Referent de presă


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344260