Teatrul Maghiar sărbătorește ZIUA CULTURII MAGHIARE CU PRAH
Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara vă dă întâlnire cu Prah, în 22 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare.
Spiró György, laureat cu premiul „Kossuth", este unul dintre cei mai apreciați scriitori, poeți, istorici literari și traducători din Ungaria. Comedia în două personajePrah le este cunoscută spectatorilor Teatrului, din stagiunea 2010/2011, în interpretarea actorilor Szász Enikő și Dukász Péter, în regia lui László Sándor.

Spectacolul ne înfățișează doi protagoniști care vegetează la nivelul subzistenței, dar cărora le surâde brusc norocul: câștigă marele premiu la loterie. Regizorul László Sándor susține că Spiró György e genial în portretizarea oamenilor mărunți. Așa declară și Gyarmati Kata, dramaturga spectacolului – „textul este o perlă a dramaturgiei maghiare contemporane, cu personaje portretizate minuțios și secvențe din viața cotidiană înfățișate minunat, a căror reprezentare necesită o prezență scenică disciplinată și complexă. Omul are nevoie de o serioasă forță interioară ca să-și analizeze viața, iar Spiró este un maestru în reprezentarea acesteia.”

În anul 2011, la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, montarea a fost laureată cu Premiul pentru Cel mai bun spectacol și Premiul pentru Cea mai bună actriță.
Spectacolul va avea loc în data de 22 ianuarie, miercuri, de la ora 19:00 în Sala Studio a Teatrului.

Vă așteptăm cu drag!

foto 1
foto 2
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13343902