Spectacol în premieră la Teatrul Merlin
Primul spectacol al anului 2014 la Teatrul „Merlin” aduce în scenă un basm clasic, Zâna lacului, scenariul original fiind creat de un experimentat și talentat  actor păpușar, Maria Gornic, care semnează și regia artistică.

O prea frumoasă prințesă a fost răpită de un temut zmeu și ținută, cu o vrajă puternică, sub apele unui lac, pentru a deveni mireasa sa. Prințul din poveste, Mălin, ca orice prinț care își urmează destinul, pornește de îndată în căutarea ei și colindă tot pământul, dar nu reușește să o găsească. Până când, într-o zi, pe malul unui lac, o zărește pe Zâna lacului de la care află că e chiar prințesa Mălina.

Așa începe povestea clasică a prințesei căreia i s-a pierdut urma, scrisă după tiparul specific basmelor. Deși putem recunoaște cu ușurință situațiile șablon, acestea sunt transpuse cu originalitete în momente amuzante, captând atenția prin jocul păpușilor, dar și printr-un umor contemporan și de foarte bună calitate al textului. Astfel, aprigul nostru  Zmeu nu e neom, nu e defel o ființă cu o psihologie misterioasă, aparte. El este surpriza spectacolului.Totuși, curățenia sufletească, darurile pe care le primește prințul și istețimea lui rămân importante,reușind să-l facă să izbândească în lupta cu Zmeul, ca în orice basm care știm că se termină cu bine.

„M-am gândit la o poveste care să respecte schema clasică a basmului și tradiția artei păpușărești, totul filtrat prin prisma actorului păpușar.” ( Maria Gornic, regizor artistic)

Spectacolul se adresează copiilor între  2 și 11 ani, iar păpușile sunt tip marionetă primitivă cu fire. Echipa artistică este formată din: Maria Gornic, regia artistică și scenariul, Krisztina Nagy, scenografia, Mariana Ivașcu, asistent regie Cu mare poftă de joc s-au regasit împreună: Mariana Ivașcu, Laurențiu Pleșa, Diana Boboc, Octavia Petrișor, Adrian Balint. Premiera va avea loc duminică, 26 ianuarie, ora11, la sediul Teatrului „Merlin”.


Dana Cretu,
secretar literar

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13863504