Terri Lyne Carrington, pe scena JazzTM
Unul dintre artiștii cei mai apreciați ai momentului pe scena mondială de jazz, Terri Lyne Carrington, va concerta la JAZZînsoțită de un grup “all star” format din: Lizz Wright - voce, Tia Fuller - saxofon, Ingrid Jensen - trompetă, Rachel Z – pian/clape și Matthew Stevens - chitară.
 
De-a lungul anilor a colaborat cu Dizzy Gillespie, Stan Getz, Carlos Santana, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Joe Sample, Al Jarreau, Dianne Reeves și mulți alții.
 
Artista a câștigat un premiu GRAMMY în 2012 pentru Best Vocal Jazz Album, iar în 2013 i-a fost decernat premiul GRAMMY pentru Best Instrumental Jazz Album - acordat pentru prima oară unei femei.
 
 
Lizz Wright – vocea lui Lizz Wright este descrisă ca fiind "o comoară națională", într-un review publicat de “Upscale Magazine”. În România este cunoscută pentru piesa “My Heart”, ce a rulat și pe posturile de radio.  
 
Tia Fuller – saxofonistă, compozitoare și instructor-membru universitar al Berklee College of Music, sunetul saxofonului ei s-a făcut auzit alături de Ray Charles, Beyonce sau Esperanza Spalding.
 
Ingrid Jensen – cu mai multe nominalizari Juno Awards și un premiu câstigat, Ingrid Jense are o marcă muzicală distinctivă, magnetică și totodată clară iar trompeta și flugelhorn-ul ei sunt auzite pe tot mai multe înregistrări de jazz.
 
Rachel Z – a colaborat de-a lungul anilor cu Wayne Shorter, Stanley Clarke, Lenny White, Peter Gabriel sau Omar Hakim. A fost responsabila de pian și orchestratii sintetizate pe albumul câștigător de GRAMMY, “High Life” al lui Wayne Shorter, printre altele.   
 
Matthew Stevens – Unul dintre cei mai străluciți chitariști ai generatiei sale,  Matthew Stevens își va lansa albumul de debut la celebra casa de discuri Concord Records.
 
Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 feat. Lizz wright vor urca pe scena festivalului JAZZ2014 în data de 9 iulie.

Videoclipuri:
 
The Mosaic Project                                       http://www.youtube.com/watch?v=zRhG6RwLpEU
Provocative in Blue                                        http://www.youtube.com/watch?v=NcxIAD74LS4
Lizz Wright – My Heart                                   http://www.youtube.com/watch?v=fZDMyMOlB1w
Lizz Wright – Hit The Ground                       http://www.youtube.com/watch?v=8epnzRGdHG4      
 
Poze oficiale:
http://www.jazztm.ro/jazz-tm-presa.html
 
Pagina oficială a artististilor:
http://www.terrilynecarrington.com/
 
Generale:
JAZZse va desfășura în Piața Victoriei din Timișoara în perioada 9-11 iulie 2014.
Accesul la JAZZeste gratuit DAR se pot rezerva locuri pe scaun într-o zona special amenajată din fața scenei cu 50 lei/festival (după anunțarea tuturor artiștilor). Prețul este modic și, prin urmare, încurajăm iubitorii acestui gen să achiziționeze bilete ca dovadă a susținerii culturii în Timișoara. Mai multe detalii despre acces pe www.JazzTM.ro
Prima ediție JazzTM a adus la Timișoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray și Macy Gray și a fost transmisă de MezzoTV în 44 de țări.
 
Pentru ediția din 2014 sunt deja confirmați următorii artiști: Anoushka Shankar, The Cat Empire, Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 feat. Lizz Wrightși Neil Cowley Trio.
 
Mai multe detalii despre festival pe:     www.JazzTM.ro| www.facebook.com/JAZZtmOfficial
Contact: contact@JazzTM.ro


Direcția Comunicare


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423487