Strategia culturală a municipiului Timișoara pentru perioada 2014-2024
Primăria Municipiului Timișoara și Institutul Intercultural Timișoara, parteneri în proiectul „Poli culturali” - Politica culturală, instrument de dezvoltare comunitară și regională(cod MIS 1393),împreună cu Asociația MetruCub – resurse pentru cultură și Asociația pentru Tranziția Urbană, lansează luni, 14 aprilie 2014, de laora 11.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara, procesul de formulare a strategiei culturale a Municipiului Timișoara pentru perioada 2014-2024. Strategia reprezintă un document de politică publică, care va oferi direcțiile de dezvoltare ale culturii timișorene pentru următorii 10 ani.

Se vor prezenta metodologia de lucru și modul de abordare în formularea strategiei culturale, experții invitați și calendarul activităților.
 
De la ora 13.00 se va organiza, în cadrul aceluiași proiect, și dezbaterea Actori publici, privați și ai societății civile implicați în politici culturale locale și regionale.

În cadrul dezbaterii se va discuta despre rolul actorilor publici, privați și non-profit pentru viața culturală a orașului.
Inovația în management cultural, inițiativele private, entuziasmul și leadership-ul personal reprezintă adesea o provocare pentru instrumentele, resursele și obiectivele administrației publice locale și regionale. Șansele de implementare efectivă a unei strategii culturale depind de legătura sa cu necesitățile reale, cu resursele și aspirațiile actorilor culturali, dar și ale decidenților și locuitorilor. Vom discuta despre impactul public al candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană, despre planificarea participativă și valorile democratice ale politicilor culturale contemporane, iarexpertul invitat, domnul Peter Inkei, director al Budapest Observatory: Observator Regional despre Finanțarea Culturii în Europa Centrală și de Est, va susține o prezentare despre viața culturală a unui oraș, despre roluri și obiective asumate în dezvoltarea politicilor culturale urbane.
 
Proiectul „Poli culturali” - Politica culturală, instrument de dezvoltare comunitară și regională (cod MIS 1393) este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia, Axa prioritară 3 -  Promovarea schimburilor între comunități, Măsura 2 – Îmbunătățirea guvernării locale cu privire la furnizarea de servicii locale către comunitățile din zona de graniță.
 

Dan Diaconu,
Viceprimar

Comunicat
Program
Afiș
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397724