Festivalul Euroregional de Teatru TESZT
Vă invităm la cea de-a șaptea ediție a Festivalului Euroregional de Teatru (TESZT) aflat sub semnul multiculturalității și al dialogurilor culturale. Evenimentul s-a impus,  în acest răstimp, ca  o platformă internațională pentru întâlniri între culturi, arte și oameni de teatru din diferite regiuni ale Europei.

În perioada 24-31 mai 2014, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara va găzdui spectacole  și artiști din România, Ungaria și Serbia, într-o selecție ce ilustrează coerent noile direcții teatrale, culturale și artistice din regiune.

Printre invitații acestei ediții se află Teatrul Național Sârb din Novi Sad, Teatrul „Kosztolányi Dezső” din Subotica, Teatrul din Novi Sad, Teatrul Popular din Subotica, Trupa Maghiară, Teatrul Jel, Arta Spectatorului S.R.L., Teatrul „Katona József” din Budapesta, Trupa Forte, Teatrul Studio K, Pintér Béla și Trupa, The Symptoms, dar și Centrul Cultural de la Novi Sad și Trupa Secretă din Budapesta.

Tema centrală festivalului în acest an este căutarea trecutului, prin spectacole care pun întrebări, pentru a descoperi adevăruri.  Dar este un TESZT ce nu privește doar înapoi, ci și spre viitor. Printr-un dens program adiacent de workshop-uri, studenți și artiști provenind din diverse culturi și regiuni au șansa de a  se conecta la cele mai importante orientări teatrale  de ultimă oră.

Organizatorii îi invită pe studenții facultăților de teatru și pe tinerii artiști la un workshop internațional. În timpul festivalului, acest grup internațional coordonat de Urbán András, important regizor și director de teatru din Serbia, va lucra la crearea unui eveniment teatral care are ca punct de plecare faptele istorice legate de moartea lui Gheorghe Doja.

Programele-off ale TESZTului  propun concerte și expoziții, dar și întâlniri artistice ieșite din comun, precum cea  dintre  coregrafele Baczó Tünde și Táborosi Margareta în cadrul unor repetiții cu public sau spectacolele de improvizație ale Trupei Secrete, sub numele de Jam teatral.
 

Teatrul Maghiar din Timișoara vă așteaptă cu drag!

Program
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423583