Spectacolul „Ținuturile joase”, la Festivalul TESZT
Producția Teatrului German de Stat Timișoara, Ținuturile joase”de Herta Müller, în regia lui Niky Wolcz, va fi prezentată în cadrul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT luni, 26 mai 2014, ora 21, în sala Teatrului German de Stat.

Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara TESZT, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, stă sub semnul multiculturalității, festivalul găzduind spectacole și artiști din România, Ungaria și Serbia. Tema ediției din acest an este căutarea trecutului, iar programul conține, pe lângă spectacole de teatru, concerte și expoziții.

„Ținuturile joase” este o colecție de povestiri ale Hertei Müller, scriitoare germană originară din Banat care a fost distinsă în 2009 cu Premiul Nobel pentru literatură. La vârsta maturității, naratoarea își amintește de copilăria ei din Nițchidorf, de școală, de duminicile de la biserică, de jocurile copilăriei, mai apoi de serile de dans și de experiențele de la oraș. Sunt evocate episoade ale acelor vremuri, fiind readuse la viață personajele trecutului. Povestitoarea retrăiește propriile temeri din copilărie, conflictele părinților ori micile pungășii ale sătenilor, fără însă ca ilustrarea acestei perspective subiective să fie lipsită de căldură și umor.
Din echipa de producție fac parte scenografii  Helmut Stürmer (decor) și Fehérvári Zsolt (costume), precum și regizorul de film Bogdan George Apetri. Din distribuție fac parte actorii Isa Berger, Mara Bugarin, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Ida Jarcsek-Gaza, Franz Kattesch, Enikő Blénessy, Daniela Török, Anne-Marie Waldeck, ș.a., precum și studenți ai Secției de actorie în limba germană din cadrul Universității de Vest din Timișoara, elevi ai Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” și orchestra Teatrului German de Stat.

Spectacolul beneficiază de traducere în limbile română, maghiară și engleză.

Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
- la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)
Orar: Marți – Vineri: 10-15 și 17-19;
Sâmbătă: 10-15
precum și cu o oră înainte de începerea spectacolelor
- online pe paginile teatrulgerman.ro și biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.


Andreea Andrei
Referent de presă

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397533