The Cat Empire și Terri Lyne Carrington își încep turneul european la JAZZ™
Mai sunt 16 zile până la startul celei de-a doua ediții JAZZ™, festivalul internațional de jazz al Timișoarei. Prima ediție a adus în Piața Victoriei nu mai puțin de 20.000 de oameni în toate cele trei zile de festival.
 
JazzyBIT și Andreya Triana își vor sustine programele artistice pe data de 9 iulie, urmați de Terri Lyne Carrington feat. Lizz Wright, care vor începe astfel turneul european al acestei veri, cu o premieră la Timișoara.
 
Neil Cowley, cunoscut și ca pianistul celebrei cântărețe pop Adele, va concerta în data de 10 iulie, în aceeași seară în care vor urca pe scenă Al Jarreau, emblemă a jazz-ului mondial, cu 21 de nominalizări și șapte premii Grammy câștigate și Blazzaj, trupa de referință a jazzului timișorean.
 
Anoushka Shankar, Teo Milea și The Cat Empire (care, de asmenea, își începe turneul european prin concertul de la Timișoara) vor încheia festivalul, pe 11 iulie. Anoushka Shankhar a început încă din luna mai un turneu european care conține câteva concerte la mari festivaluri ale continentului. Într-un interviu acordat "The Guardian", Anoushkha vorbește despre sitar,  instrumentul cu care s-a consacrat ca artist: "Am popularizat de una singură ideea că o femeie poate cânta la sitar, un instrument rezervat aproape în exclusivitate bărbaților. In india, numărul femeilor care studiază sitarul e în creștere, știu asta de la scrisorile pe care le primesc zilnic."
 
Programul complet al ediției 2014 JAZZ™ este următorul:
 
9 iulie 2014
 
Terri Lyne Carrington feat. Lizz Wright
Andreya Triana
JazzyBIT
 
10 iulie 2014
 
Al Jarreau
Neil Cowley Trio
Blazzaj
 
11 iulie 2014
 
Anoushka Shankar
The Cat Empire
Teo Milea
 
Generale:
JAZZ se va desfășura în Piața Victoriei din Timișoara în perioada 9-11 iulie 2014.
Accesul la JAZZeste gratuit DAR se pot rezerva locuri pe scaun într-o zona special amenajată din fața scenei cu 50 lei/festival (după anunțarea tuturor artiștilor). Prețul este modic și, prin urmare, încurajăm iubitorii acestui gen să achiziționeze bilete ca dovadă a susținerii culturii în Timișoara. Mai multe detalii despre acces pe www.JAZZ™.ro
Prima ediție JAZZ™ a adus la Timișoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray și Macy Gray și a fost transmisă de MezzoTV în 44 de țări.
 
Mai multe detalii despre festival pe:     www.JAZZ™.ro| www.facebook.com/JAZZ™Official
Contact: contact@JAZZ™.ro
 

Direcția Comunicare
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423416