Teatrul Merlin coboară cortina pentru vacanță
După o stagiune încărcată de emoții frumoase, multe, multe spectacole, premiere și aprecieri extraordinare din partea publicului și juriilor, Teatrul Merlin coboară cortina pentru vacanță. Pentru puțină vreme, căci repetițiile și spectacolele continuă și în timpul verii pentru trupa păpușarilor timișoreni.

Prima premieră a stagiunii 2013 – 2014, spectacolul La la la Dracula, a adus un premiu extrem de important atât pentru Teatrul Merlin, cât și pentru orașul de pe Bega și pentru România. Prezentat la Carnavalul Mondial al Păpușarilor din Jakarta, Indonezia, în luna septembrie a anului trecut, spectacolul a fost încununat cu Premiul pentru cea mai bună comedie cu păpuși, păpușarii timișoreni fiind solicitați să facă un bis al reprezentației.

În 20 octombrie 2013, proiectul Teatrului Merlin Timișoara, orașul meu în Europa prindea viață cu premiera Frumoasa și Bestia, spectacol de umbre excelent apreciat în Timișoara, Szeged, Subotica, Novi Sad, Karlsruhe și Braunschweig. Proiectul continuă, intenția fiind de a promova Teatrul Merlin și orașul Timișoara în cât mai multe orașe din Europa.

 Primăvara păpușărească a fost marcată de premiera spectacolului Zâna lacului și de cea a spectacolului pentru adolescenți, Graffiti. Fotografii de familie. O serie de expoziții de păpuși și afișe au avut loc la sediul Teatrului, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș, spectacole de stradă și un spectacol în vitrină în spațiul expozițional al Primăriei Timișoara, de Ziua Mondială a Marionetei. Nu au lipsit reprezentații la casele de copii, în zone defavorizate și în case de retragere pentru vârstnici. O ultimă premieră a avut loc în luna iunie, Popa cel drăgăstos, un spectacol pentru tineri, după povești populare.

Luna mai a marcat o aniversare de excepție, 65 de ani de teatru de păpuși în Timișoara. O serie de evenimente s-au derulat cu această ocazie, Teatrul Merlin sărbătorindu-și cei 65 de ani împreună cu publicul său, foști actori și colaboratori. Aniversarea a fost încununată de desfășurarea celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret, Noi credem în povești, la care au participat 8 trupe din Romania, Ungaria, Serbia si Bulgaria.

O stagiune frumoasă, cu multe bucurii și realizări, un timp de neuitat petrecut împreună cu copiii, cu publicul teatrului, cu cei aproape lui. Însă, așa cum precizam la început, cortina e doar pe jumătate coborâtă, atât timp doar, cât cei care trăiesc teatrul de păpuși să respire o dată adânc, să își reia uneltele de lucru și să își redemareze motoarele în viteza maximă la Teatrul Merlin Timișoara.

Spectacolul continuă !
 

Mirella Tonenchi

Teatrul Merlin Timișoara
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423385