Prima zi de JAZZ™ 2014
Prima zi a festivalului JAZZ2014 a debutat cu deschiderea plină de efervescență facută pe scenă de Cătălin Ștefănescu, prezentatorul festivalului.
 
"JAZZe un exemplu concret de organizare impecabilă. Anul trecut, am avut privilegiul de a-i cunoaște pe muzicienii invitați aici și de a discuta cu mulți dintre ei. Toți erau entuaziasmați de ceea ce găsiseră la Timișoara, plasând festivalul de aici în elita evenimentelor la care participaseră vreodată. Nu în ultimul rînd, JAZZe un excelent exemplu de articulare a unui concept de eveniment muzical dedicat gusturilor foarte diferite ale unui public divers și exigent. Toate astea, în inima unui fascinant oraș european.", spune Cătălin Ștefănescu despre JAZZ™.
Prima trupă care a urcat pe scenă, în aplauzele celor prezenți de la ora 20, în Piața Victoriei, a fost JazzyBIT, o trupă timișoreană formată în 2012. Cei trei (Teodor Pop - orgă Hammond), Mihai Moldoveanu (chitară bas) și Szabo Csongor-Zsolt (baterie) au reușit să îi facă pe cei prezenți să danseze pe scaune sau în picioare, interpretând piese de pe cel mai recent album lansat, "Touch the Sky".
 
În aplauzele entuziasmate ale spectatorilor, a urcat pe scenă Andreya Triana, cunoscută în România mai ales pentru colaborarea cu Bobobo, oferind tuturor celor prezenți un spectacol downtempo plin de căldură.
 
Fără îndoială, highlight-ul serii a fost trupa "all star" condusă de Terri Lyne Carrington (baterie): Lizz Wright (voce), Tia Fuller (saxofon), Ingrid Jensen (trompetă), Rachel Z (pian) și Matthew Stevens (chitară). Terri Lyne a prezentat-o pe Lizz Wright ca fiind cântăreața ei preferată din toate timpurile, iar band-ul a cucerit iubitorii de jazz care au rămas la concertul din Piața Victoriei până târziu în noapte.
 
Foto oficial: Flavius Neamciuc; Seba Tataru | JAZZ2014
 
Programul următoarelor două zile la JAZZ™ 2014 este:
 
10 iulie 2014
 
Al Jarreau
Neil Cowley Trio
Blazzaj
 
11 iulie 2014
 
Anoushka Shankar
The Cat Empire
Teo Milea
 
Generale:
JAZZ se va desfășura în Piața Victoriei din Timișoara în perioada 9-11 iulie 2014.

Accesul la JAZZeste gratuit DAR se pot rezerva locuri pe scaun într-o zona special amenajată din fața scenei cu 50 lei/festival (după anunțarea tuturor artistilor). Pretul este modic și, prin urmare, încurajăm iubitorii acestui gen să achiziționeze bilete ca dovada a susținerii culturii în Timișoara. Mai multe detalii despre acces pe www.JAZZ™.ro

Prima ediție JAZZ™ a adus la Timișoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray și Macy Gray și a fost transmisă de MezzoTV în 44 de țări.
 
Mai multe detalii despre festival pe:     www.JAZZ™.ro| www.facebook.com/JAZZ™Official
Contact: contact@JAZZ™.ro
 
 
Direcția Comunicare
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397277