Picnic cinematografic sub stele
Într-una din perioadele de vârf a ploii de meteori a perseidelor, Pelicula Culturală vă invită joi, 14 august, de la ora 21:30, la Observatorul Astronomic din Timișoara (str. Axente Sever, nr. 1, aflat în zona Piața Bălcescu – str. Feldioara), la un “Picnic cinematografic sub stele”, urmat de observații astronomice.

Prin amabilitatea Fundației de Arte Vizuale, va fi prezentat în premieră la Timișoara filmul “Exploratorul”, în regia lui Titus Muntean și Xantus Gabor, unul din cele mai bune documentare științifice românești produs în ultimii ani în România. Filmul realizat în 2013 urmărește firul vieții marelui om de știință Emil Racoviță, pionier al cercetării vieții din Antarctica, din adâncurile Mediteranei și din peșteri, întemeietor al biospeologiei și al primului Institut de speologie din lume, de la Cluj. Filmul a fost prezent anul trecut la TIFF, obținând o bună apreciere din partea criticilor.

“Pelicula Culturală promovează filmele europene de calitate în spații cu poveste din oraș, iar la acest eveniment aducem în atenția publicului valori originale, autentice românești - în personalitatea marelui om de știință Emil Racoviță și frumusețea misterioasă și discretă a Observatorului Astronomic din Timișoara”, declară organizatorii.

Locația aleasă pentru picnic nu este întâmplătoare. Observatorul Astronomic este un obiectiv turistic unic în vestul țării, care nu este deschis în mod normal publicului larg, el fiind folosit în principal studiului universitar. Este al doilea an în care Observatorul Astronomic găzduiește picnicul cinematografic sub stele, deschizându-și porțile pentru toți cei care vor să-i cunoască tainele și să aibă parte de observații astronomice într-una din nopțile cu maximă vizibilitate a ploii de meteori a perseidelor. Toate acestea se vor putea vedea doar în cazul condițiilor meteo favorabile.

“Pentru ca noi oamenii să realizăm cât de mici suntem pe acest bulgar de rocă numit Pământ, avem nevoie de o perspectivă mult mai largă asupra Universului, perspectivă care ne este oferită de astronomie.” dr. Laszlo Farkas, Observatorul Astronomic Timișoara.

Proiecția filmului va avea loc în curtea plină de vegetație a Observatorului, astfel, pentru o bună vizionare, participanții sunt invitați să-și aducă pătură sau izolir.

Biletele de acces la eveniment sunt rechizite școlare (caiete, stilouri, penare, ghiozdane, blocuri de desen, acuarele, etc.), care vor fi donate celor 150 de copii și tineri marginalizați social, aflați în serviciile Fundației Rudolf Walther, pentru a-i sprijini să meargă la școală.

Kinderzukunft - Fundația Rudolf Walther - Filiala din Timișoara are ca obiectiv educarea, îngrijirea și formarea pentru viață a copiilor proveniți din familii cu un nivel de trai foarte scăzut, victime ale dezastrelor naturale și din familii marginalizate social.

Pentru mai multe informații vizitați: www.facebook.com/PeliculaCulturala

afiș
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 26.02.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13499249