O săptămână plină de filme la Timișoara
Primăria Municipiului Timișoara anunță prezența Caravanei Filmelor TIFF/ Operation Kino în Timișoara, în perioada 11-17.08.2014, la Grădina de vară Capitol. În fiecare seară, proiecțiile   vor avea loc începând cu ora 21:45.

Caravana TIFF aduce în atenția publicului filme de succes din țările UE și non-UE, punând accent totodată pe producțiile autohtone și este organizată în colaborare cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul și Odessa. 
Proiectul își propune să ofere cinefililor din Timișoara experiența filmelor de calitate. Alături de celelalte caravane din țările partenere, evenimentul ajută la dezvoltarea unor noi audiențe și oferă noi perspective în ceea ce privește vizibilitatea filmelor din Sud-Estul Europei.

La proiec
țiile organizate în perioada 11-15 august intrarea este liberă. Accesul la proiecțiile organizate în weekend, 16-17 august, se va face pe baza biletelor achiziționate la intrarea în Grădina  de vară Capitol. Prețul unui bilet este de 10 lei.
Biletele pentru proiecțiile din weekend se pot cumpăra în perioada 13-17 august, între orele 20:00-22:00.

Program:
Luni 11 august – “With Mum/ Cu mama”  (regia Faruk Lonèareviæ) - intrare liberă
Sarajevo. Un deceniu după  război. Berina, o tânără artistă introvertită, încearcă să-și salveze mama bolnavă de cancer în fază terminală prin ritualuri, magie, speranță.
Marți 12 august – “Nuntă  în offsaid”regia Daniel Sánchez Arévalo – intrare liberă
Ephraim, cel mai mic din cinci frați, îi cere colegei lui Carla, în vârstă  tot de zece ani, să se mărite  cu el când vor împlini 18 ani. Opt ani mai târziu, cine s-ar fi gândit că Spania va juca finala Cupei mondiale la fotbal în Africa de Sud exact în ziua nunții lor? Ephraim își reunește  familia în această zi de catharsis național și, cu întreaga țară paralizată de meci, fiecare membru al familiei se va confrunta cu cea mai importantă  provocare a vieții: să se accepte așa cum este.
Miercuri 13 august – “Stockholm” (regia Rodrigo Sorogoyen) – intrare liberă
O întâlnire aparent banală, între un băiat și o fată. El îi mărturisește că s-a îndrăgostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbării lor nocturne prin Madrid, fiecare își dezvăluie treptat dorințele, secretele, dar și câteva minciuni nevinovate. Curând, însă, vor reveni cu picioarele pe pământ, în realitatea dură a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice și a conflicelor între sexe.
Stockholm ne oferă ocazia extraordinară de a observa relațiile dintre tinerii din ziua de azi. "Stockholm" este câștigătorul  Trofeului Transilvania la TIFF 2014.
Joi 14 august – “București, unde ești?”(regia Vlad Petri) – intrare liberă
La 23 de ani de la Revoluție, românii se întorc pe străzile Bucureștiului, recucerind spațiul public. Regizorul le urmărește  poveștile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor până în zilele referendumului pentru demiterea președintelui. Un film despre oameni în același timp impulsivi și curajoși, pierduți și devastați. Și despre o revoluție care devine o absurditate tragică.
Vineri 15 august – “Domnișoara Christina”(regia Alexandru Maftei) - intrare liberă
Ecranizare a binecunoscutei nuvele "Domnișoara Christina" de Mircea Eliade. Prins între dragostea imposibilă de dincolo de moarte a Domnișoarei Christina și cea pământeană pentru Sanda, logodnica lui, tânărul  Egor luptă pe tărâmul alunecos dintre vis și realitate. Va reuși el să-și salveze iubita și sufletul din această confruntare întunecată?
Sâmbătă 16 august – “#Selfie” (regia Cristina Iacob) – intrare pe bază de bilet
În loc să stea acasă și să învețe pentru Bac, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare și să își termine adolescența în stil rebel. Yasmine, Roxi și Ana sunt hotărâte să se distreze și să uite de responsabilități  în ultimele două zile dinainte de examenul  maturității, iar asta înseamnă să încalce orice regulă și să facă tot ce le trece prin minte, fără să țină cont de consecințe. Vor libertate, adrenalină și dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agață la mare par mai mult decât dispuși să le ofere ce doresc.
Duminica 17 august – “Expresul zăpezii/Snowpiercer” (SUA 2013) - intrare pe bază de bilet
Regie: Joon-ho Bong, distribuție: Chris Evans, Ed Harris, John Hurt, Tilda Swinton, Jamie Bell, Vlad Ivanov, premii: Cel mai bun regizor - Blue Dragon Awards 2013
Sinopsis:  În viitorul  apropiat,  un experiment  destinat să micșoreze efectele încălzirii globale aruncă Terra într-o nouă epocă de gheață și ucide aproape toate ființele vii. Singurii supraviețuitori umani sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mișcare de un motor revoluționar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din față  al trenului, iar cei săraci în capătul opus. În anul 2031, cei defavorizați se pregătesc de revoluție...
Mai multe detalii despre filme și program puteți găsiți pe www.tiff.ro și pe pagina de facebook www.facebook.com/caravanatiff.
Caravana  Filmelor TIFF la Timișoara este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Filarmonicii Banatul Timișoara.
                                                      
Direcția Comunicare

afiș
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 26.02.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13499154