Proiectele stagiunii 2014/2015 la Teatrul German
Teatrul German de Stat Timișoara își deschide stagiunea 2014/2015 în seara de duminică, 21 septembrie 2014, ora 19,30, cu spectacolul Ținuturile joase” de Herta Müller, în regia lui Niky Wolcz și decorul lui Helmut Stürmer. Următoarele reprezentații ale stagiunii sunt „Nunta micilor burghezi”, de Brecht (regia Al. Dabija, în 24 septembrie), „Fetița cu chibrituri”, după Andersen, (regia Simona Vintilă, în 28 septembrie, ora 11) și „Pescărușul“ de Cehov (regia Yuri Kordonsky, în 2 octombrie).
 
SPECTACOLE NOI, OAMENI NOI
Toamna 2014 aduce și primele două premiere ale acestei stagiuni. Astfel, scena germană consemnează prima colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, care va realiza un spectacol despre cafea, într-o coproducție a TGST cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, cu premiera în 8 noiembrie 2014. În cadrul programului dedicat dramaturgiei contemporane, TGST va produce spectacolul „Nepal“ de Urs Widmer, în coordonarea și interpretarea actorilor Konstantin Keidel și Franz Kattesch, cu premiera în 17 octombrie 2014, în sala studio a Teatrului Maghiar de Stat.
 
Un nou spectacol pe un text din repertoriul clasic va vedea luminile rampei în ianuarie 2015 sub semnătura regizorului Bocsárdi László. De asemenea, teatrul de mișcare va fi explorat de către echipa TGST în premiera „Hotel P.M.” din martie 2015, în regia și coregrafia Andreei Gavriliu. Tot în primăvară, Alexandru Dabija revine la TGST cu un spectacol în premieră absolută, „Bremen“, bazat pe o adaptare realizată de dramaturgul Ștefan Pecadupă basmul Fraților Grimm „Muzicanții din Bremen”, premiera urmând a avea loc în luna mai 2015.
 
Colectivul TGST s-a îmbogățit cu doi noi actori: Oana Vidoni, absolventă a secției de actorie în limba germană din cadrul Universității de Vest Timișoara, și Harald Weisz, aflat în ultimul an de studiu la aceeași secție, fac parte de puțină vreme din colectivul actoricesc al scenei germane timișorene.
 
DEPLASĂRI, TURNEE, FESTIVALURI
Musicalul „Cabaret”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, a fost inclus în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru (FNT)și va avea două reprezentații la Teatrul Național din București în 31 octombrie și 1 noiembrie 2014. În 25 octombrie producția „Nepal“ va reprezenta Teatrul German de Stat la Festivalul Interetnic de Teatru care se desfășoară anul acesta la Miercurea Ciuc.
 
Tot în această toamnă, TGST va organiza cea de-a patra ediție a Festivalului European de Teatru „Eurothalia“ în perioada 8-16 noiembrie 2014. Festivalul își propune să exploreze diverse tendințe și curente din teatrul european, precum teatrul clasic sau dramaturgia contemporană, teatrul cu mize sociale sau dansul contemporan. Și în această stagiune TGST va produce, împreună cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau“, Festivalul Internațional de Teatru de Tineret în Limba Germană de la Timișoaraîn perioada 14-19 aprilie 2015.
 
În luna martie 2015, TGST va întreprinde pentru prima dată un turneu în Luxemburg, unde va susține o serie de reprezentații cu spectacolul „Pescărușul” de Cehov, în regia lui Yuri Kordonsky și scenografia lui DragoșBuhagiar.
 
 
Andreea Andrei,
Referent de presă


program
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397590