Premieră la Teatrul Maghiar
Mai există zâne? Zâne care să repare tot ce merge prost în viețile noastre? Zâne care să lege bine părinții unul de altul, ca să nu divorțeze și să rămână o familie? Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely” din Timișoara vă invită să aflați răspunsurile la aceste întrebări joi, 9 octombrie, de la ora 17, când are loc premiera spectacolului pentru copii Noditza.

Divorțul părinților – iată o temă neobișnuită pentru un spectacol de teatru de păpuși. Și totuși, divorțul este o realitate a zilelor noastre, cu toate trăirile dificil de procesat de către un copil. Noditza este un spectacol menit să vorbească copiilor, cu sinceritate și cu blândețe, într-un limbaj ludic, ușor de înțeles,  despre acest subiect delicat.

Cea mai nouă producție pentru copii a Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely”, din Timișoara, Noditza,a fost creată după un text original de Gimesi Dóra adaptat de Fekete Ádám, în regia luiBereczki Csilla și cu o scenografie semnată de Miareczky Edit.

“Obiectivul nostru este să vorbim deschis despre ceartă, despre incompatibilitatea dintre două persoane, despre divorț și despre efectele acestora asupra copiilor, prin intermediul tehnicii mixte (păpuși și actori pe scenă) și a muzicii meditative, de multe ori ironice a compozitoarei Tijana Stankovic”, explică regizoarea Bereczki Csilla. “Cu scenografa Miareczky Edit ne-am străduit să realizăm un spațiu multifuncțional, al cărui punct de pornire este mediul urban-muncitoresc și terenul de joacă. În ceea ce privește păpușile, am folosit bunraku, o tehnică tradițională japoneză de teatru de păpuși, precum și tehnica obiectelor animate, iar în privința costumelor, am încercat să evidențiem contrastul dintre oameni și zâne”, adaugă regizoarea.

Personajul central, zâna Noditza, îmbină însușirile lui Huckleberry Finn, ale lui Alice, cea din Țara Minunilor și ale clovnului versat. Iar ea vă asigură cămai există zâne și în lumea noastră grăbită. Zâne în bucătărie, zâne-măseluță importate, zâne bune, zâne cu șapte capete, zâne care merg cu tramvaiul și multe alte zâne - dar Noditza-i numai una. Iar de ea suntem toți "legați". Ea leagă și strânge nodurile ce leagă om de om, inimă de inimă, fiicele de fiii de împărați din povești, mamele de tați. Și odată ce Noditza leagă ceva, e legat bine de tot.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, cu traducere simultană (în căști) în limba română.

Contact: Anca Nistor / pr@tm-t.ro / 0758.034.407

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely”
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344325