Premieră la Teatrul German
Prima premieră a Teatrului German de Stat Timișoara (TGST) din această stagiune va fi spectacolul „Nepal” de Urs Widmer, în coordonarea și interpretarea lui Franz Kattesch și Konstantin Keidel. Scenografia este semnată de Zsolt Fehérvári, iar dramaturgia de Andrea Reisz. Premiera va avea loc vineri, 17 octombrie 2014, ora 19.30, în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Timișoara.
 
Dramaturgul elvețian Urs Widmer s-a născut în 1938, abordând de-a lungul timpului diverse genuri și specii literare precum piese de teatru, romane, eseuri sau proză scurtă. Critica îl consideră un semnificativ talent al literaturii de expresie germană, talent confirmat și prin câștigarea unor premii precum Premiul Bertolt Brecht pentru literatură în 2001 sau Premiul Friedrich Hölderlin în 2013.

Franz Kattescha fost angajat al TGST atât în perioada 1992-1996, cât și din nou din 2011, remarcându-se în spectacole semnate de regizori precum Alexandru Dabija, Yuri Kordonsky sau Răzvan Mazilu. Konstantin Keidel a studiat actoria la Schauspielschule Mainz și a colaborat cu Teatrul de Stat din Wiesbaden sau cu Schauspiel Frankfurt, jucând și în numeroase scurt-metraje. Din stagiunea 2012 este actor al TGST.

„Nepal” evocă povestea lui Hans și Heinz, doi bărbați care se ascund într-un teatru. Cei doi își petrec timpul cu jocuri și povestiri, își reînscenează fanteziile și coșmarurile. Teatrul este pentru ei un refugiu față de pericolele lumii exterioare. Nepal este invocat ca destinație îndepărtată și deopotrivă ca ideal de libertate. Autorul Urs Widmer izbutește, inclusiv prin jocuri de cuvinte și umor negru, să formuleze o atitudine critică la adresa societății. Adaptarea piesei de către Franz Kattesch și Konstantin Keidel pentru TGST a fost realizată în concordanță cu dorința autorului: „Piesa este adaptabilă și trebuie rescrisă pentru fiecare oraș.” Astfel, au fost luate în considerare în special aluziile la nume și evenimente locale.

Spectacolul beneficiază de traducere în limba română.

Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
-    la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia, nr. 2)
Orar:    Marți – Vineri: 10-15 și 17-19; Sâmbătă: 10-15
        precum și cu o oră înainte de începerea spectacolelor
-    online pe paginile teatrulgerman.ro și biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.


Andreea Andrei,
Referent de presă

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344321