Programul lunii februarie la Teatrul Merlin
Februarie vine ca un adevărat „făurar” pentru Teatrul „Merlin”: aduce primul spectacol jucat cu casa închisă, un nou proiect destinat micuților, o lansare de carte și o primă reprezentație a păpușarilor noștri pe o scenă din afara Timișoarei.

Succesul înregistrat de „Albă ca Zăpada”, spectacol jucat cu casa închisă, nu a rămas fără ecou. La cererea publicului, piesa va fi din nou pusă în scenă la începutul lui martie, astfel că celor șapte pitici li se vor putea alătura iarăși prichindeii, pentru a o salva pe frumoasa prințesă din ghearele prea-vitregei împărătese...

Anunțat la scurt timp după instalarea în funcție de către noul manager Laurențiu Pleșa, proiectul „ În spatele cortinei” a prins deja viață la Teatrul pentru Copii și Tineret din Timișoara. Săptămâna aceasta, un prim grup de micuți au putut vedea, imediat după spectacol, cum prind suflet păpușile, pentru a le spune poveștile atât de dragi. Și asta pentru că învățătoarele lor s-au gândit ce ar putea face cu ocazia celei de-a 400 zi de școală din viața lor.

Să vii la Teatrul „Merlin” înseamnă, de acum înainte, nu numai vizionarea unui spectacol . ci și vizita în ateliere, în depozitul de păpuși, o mică demonstrație de animație chiar acolo, sub privirile încântate ale celor mici și răspunsul la multe, multe întrebări.Acest lucru li s-a întâmplat déjà celor 17 copii care învață în clasa a II-a, la Liceul Béla Bartók și care au optat pentru forma de învățământ  Step by step, avându-le ca și învătoare pe doamnele Apró Iuliana și Palkó Margit.

Acest lucru este posibil deoarce Teatru Merlin a lansat, începând din acest an, un program care se intitulează, cum am spus,  „În spatele cortinei”prin care, la solicitarea organizatorilor, teatrul poate prezenta un spectacol urmat de activitățile enunțate. Proiectul, cred cei de la „Merlin”, constituie o alternativă tentantă pentru elevi și profesori, în perioada „Săptămâna altfel”.

Întâlnirea cu poezia pentru copii va avea loc la teatru într-o atmosferă specifică universului copiilor. Sala teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” va găzdui în data de 18 februarie, ora 17, o întâlnire literară între copii, actori ai teatrului, poeți și iubitori de literatură. Cu acest prilej, va avea loc lansarea volumului de versuri pentru copii Un timp înmiresmat, recent apărut la editura Eurostampa sub semnătura poetei Lucia Elena Popa. Moderatoarea întâlnirii, la care vor participa scriitoarea și editoarea Nina Ceranu, scriitoarea și traducătoarea prof. Maria Țenchea, poeta și publicista Monica M. Condan, precum și alți scriitori și membri ai cenaclului Aurel Turcuș, va fi poeta Ana Caia.
 
Luna februarie aduce și primul spectacol din acest an al trupei timișorene pe o altă scenă importantă a țării. La sfârșitul acestei luni, păpușarii timișoreni vor duce „Motanul încălțat” pe scena Teatrului „Gong” din Sibiu. După cum susține plin de optimism Laurențiu Pleșa, „anul abia a început” și va aduce în continuare lucruri noi și frumoase pentru iubitorii scenei.
                 
Vă reamintim că prețul unui bilet este de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. Informații suplimentare și rezervări pot fi obținute la 0256 493 049. 


Cosmin Tinta,
specialist PR
Teatrul Merlin Timisoara

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13852297