„Regele moare”, pe scena Teatrului Studențesc Thespis
„O să mor... O să mor peste 40 de ani, 50 de ani, peste 300 de ani, mai târziu o să mor, când o să vreau eu, când o să am timp. Eu sunt Regele, eu hotărăsc!”. Sub ecoul acestei replici se desfășoară sâmbătă seara, de la ora 19, spectacolul „Regele moare” de Eugen Ionesco, în studioul Teatrului Studențesc Thespis de la Casa de Cultură a Studenților din Timișoara.

Spectacolul este povestea omului care nu a învățat de-a lungul vieții că la final trebuie să moară, indiferent de puterea iluzorie pe care o are (sau nu). Piesa face parte din textele mai puțin absurde ale lui Ionesco, fără eternele teme ale non-comunicării, ale absurdului de limbaj, fiind scrisă în momentele grele în care autorul era foarte bolnav, iar ideea morții ca eveniment inevitabil l-a frământat într-atât încât „Am scris această piesă ca să învăț să mor”.
Simplu, alert, dar și poetic, spectacolul este adus la viață de doi actori, Ionel Mărginean – Regele și Ana-Macrina Codrea, care interpretează toate celelalte personaje: Regina Marguerite, Regina Marie, slujnica Juliette, Doctorul și Guardul.

„Regele moare” este textul lui Eugene Ionesco poate cel mai uman, mai puțin „absurd”, mai cald… Este, poate mai mult decât celelalte piese ale lui, o poveste. Despre viață și despre putere și despre moarte, într-o tragedie cu personaje comice, așa cum este viața, până în punctul ei final. „Fiecare dintre noi este primul care moare”.
 

Adrian Korek,
coordonator Teatrul Thespis
CCS Timișoara
 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662329