Festivalul ANALOG MANIA
În perioada 2-8 noiembrie, în 5 galerii ale bastionului Maria Therezia, va avea loc festivalul Analog Mania. La Muzeul Temporar de Artă Contemporană va putea fi vizitată cea mai mare expoziție de fotografii de tip „wetplate”, ce reunește lucrări a peste 90 de artiști din toată lumea. Vor putea fi admirate lucrări ale unor fotografi de marcă, precum Alex Timmermans, Quinn Jacobson, Alexey Alexeev, Dennis Roussel, Jacquelin Roberts și Ana Tornel. Această expoziție a fost posibilă prin parteneriatul cu Revela-T, eveniment de marcă din Spania, dedicat fotografiei analogice și a partenerilor Kitoli și Shooters Barcelona.
 
De asemenea, vor putea fi vizitate 5 expoziții personale ale unor artiști de valoare ce expun lucrări de artă fotografică realizate cu tehnici istorice.
 
Miša Keskenoviæ (Slovenia) va expune în Galeria Calpe, Sergio Grispello (Italia) în spațiul Bibliotecii de Artă, Ana Tornel (Franța) în galeria ADETIM, iar Jacqueline Roberts (Spania) și Damian Diaconescu (România) în Sala Vega. Sunt programate vernisaje în serile de luni, marți și miercuri în fiecare spațiu expozițional. Mai mult decât atât, majoritatea artiștilor ce expun expoziții personale vor fi prezenți la evenimente.
 
Joi, de la ora 19.00, este programat spectacolul „live” cu ROGION GA „părintele muzicii electronice românești din Romania”. Vineri, tot de la ora 19.00, Gabriel Almași și Teodor Pop vor susține un spectacol inedit intitulat „Muzica electroacustică între experiment și avangardă. O scurtă incursiune în lumea instrumentelor muzicale electronice.” Toate evenimentele secțiunii de sunet vor avea loc în Galeria Calpe.
 
Pentru fotografii pasionați sunt de neratat atelierele de artă și tehnică fotografică argentică și istorică susținute de Miša Keskenoviæ și Damian Diaconescu. Acestea vor avea loc sâmbătă, începând cu ora 11.00, în laboratorul Iris Photo Club al Casei Studenților.
 
Anul acesta Analog Mania se va desfășura în parteneriat cu o serie de festivaluri de profil: Revela-T (Spania), Analogue Now (Germania), Actinic (Scoția) și Artifice (România).
 
Festivalul nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor: Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), Fundația Județeana pentru Tineret Timiș (FITT), Centrul Cultural Francez și Doi Zece.
 
Informații pe site www.analogmania.ro sau www.facebook.com/AnalogMania
 
program

Emil Kindlein,
Fondator Analog Mania
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397460