Cel mai premiat grup vocal de jazz din istorie pe scena JAZZ™
Deținători ai zece premii Grammy (și alte 21 de nominalizări), zece premii Dove Awards (Gospel Music Awards) și un premiu Soul Train Music Awards, Take 6 au fost numiți, timp de șapte ani, Best Jazz Vocal Group în cadrul Downbeat’s Reader’s and Critic’s Poll. Claude McKnight, Mark Kibble, Joel Kibble, Dave Thomas, Alvin Chea și Khristian Dentley au sărbătorit, anul trecut, cea de-a 25-a aniversare în cadrul unui turneu internațional și se vor afla pe scenaJAZZ™ vineri, 1 iulie, de la 22:30.

Numiți de către Quincy Jones „cel mai bun grup vocal din lume”, Take 6 reprezintă un model pentru tinerii artiști. Șase voci unice, unite într-o perfectă armonie, alcătuiesc stilul inconfundabil presărat cu ritmuri sincopate, aranjamente inovatoare și influențe din gospel, jazz, R&B și pop. Apreciat de Ray Charles, Stevie Wonder, Brian Wilson, Ella Fitzgerald și Whitney Houston, sextetul a redefinit standardele muzicii a cappella. Secretul longevității se datorează încrederii, prieteniei, respectului și dragostei pe care o poartă muzicii.

Albumul de debut a adunat numeroase aprecieri din partea criticilor și le-a adus două premii Grammy într-un an. Succesul lor continuă și după un sfert de secol, perioadă în care au fost invitați să concerteze la Saturday Night Live, Premiile Oscar, Premiile Grammy și au avut onoarea de a cânta în fața a patru președinți americani. Anul acesta, fanii grupului se bucură de un nou album, „Believe”.

Concertând în locuri precum faimosul club Blue Note și la festivaluri prestigioase ca Montreux Jazz, Take 6 au colaborat cu nume sonore ale jazz-lui precum: Ella Fitzgerald, Stevie Wonder, Ray Charles, Al Jarreau, k.d. lang, Queen Latifah și Sheryl Crow. De asemenea, vocile inconfundabile ale grupului se află pe coloana sonoră a unor filme de notorietate, cum ar fi „Boyz In The Hood” și „Dick Tracy.

Take 6 este grupul cu cele mai multe premii Grammy care a participat până acum la JazzTM.

Videoclipuri:
„Beautiful Day”: https://www.youtube.com/watch?v=wuGwrTeiq-U
Live performance: https://www.youtube.com/watch?v=NZepKMnGOX8
Pagina oficială a artiștilor: www.take6.com
 
Poze oficiale:www.JazzTM.ro
 
Generale:
JAZZ™ se va desfășura la Timișoara în perioada 1-3 iulie 2016. Cea de-a patra ediție a festivalului va aveatrei scene: în Piața Victoriei, în Parcul Justiției și în Parcul Civic.

JAZZ™ 2016 înseamnă:

Piața Victoriei: Take 6, DeeDee BridgeWater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, Peter Sarosi, Helen, Arcuș Trio.

Parcul Civic:Yaron Herman, Petra Acker, A-C Leonte x Tavi Scurtu, The Twisters, Theatre Fleas Orchestra, Spanache x Pop.

Parcul Justiției: Trilok Gurtu Band, Van Jam, Jazzybirds, Luiza Zan, Brum, Paperjam.
Accesul la JAZZ™ este gratuit. La primele 3 ediții, JAZZ™ a adus la Timișoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray și Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar,  Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, o parte dintre aceștia, în premieră în România.
 
Mai multe detalii despre festival pe: www.JazzTM.ro | www.facebook.com/JAZZtmOfficial
 
Contact: contact@JazzTM.ro
 
 
Direcția Comunicare
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640223