Ziua Timișoarei 2016
Manifestările vor debuta miercuri, 3 august 2016, de la ora 09.00, în Piața Petru Maior, cu o depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române care au intrat în Timișoara, la 3 august 1919.
 
De la ora 10.00, în Piața Unirii, va avea loc o ceremonie publică prin care se vor marca 97 de ani de la unirea Banatului cu România și, totodată, de la instaurarea administrației românești în Timișoara.
 
La ora 13.00 va avea loc întrunirea în ședință festivă a Consiliului Local al Municipiului Timișoara, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara.
 
De la ora 20.00, în Piața Victoriei, vor avea loc concerte cu: Nicoleta Nucă, Liviu Teodorescu, Guess Who și Alexandra Stan.
 
Joi, 4 august2016, tot în Piața Victoriei, începând cu ora 19.00, iubitorii de blues și jazz sunt invitați la Festivalul Blues pentru Timișoara.
 
Pe tot parcursul zilei de vineri, 5 august 2016, sunt programate manifestări sportive dedicate zilei orașului nostru, iar de la ora 20.00, în Parcul Rozelor, va avea loc un spectacol folcloric.
 
Ziua Timișoarei, 3 August, a devenit ziua orașului nostru prin Hotărârea de Consiliu Local  nr. 217 din 1999. Prin această hotărâre se marchează ca zi a orașului momentul intrării trupelor românești în Timișoara, la 3 august 1919 și instaurarea administrației românești.
 
În ultimii ani, de Ziua Timișoarei, municipalitatea a oferit timișorenilor momente de bucurie și destindere cu ocazia zilei orașului lor.
 
Vă așteptăm, așadar, alături de noi, să sărbătorim împreună ziua orașului nostru!
 
3 august - miercuri
 
Piața Petru Maior
09.00  Depunere de coroane  la bustul colonelului Virgil Economu
 
Piața Unirii
10.00 Ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timișoara, care va marca momentul intrării trupelor române în Timișoara în data de 3 august 1919
 
Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara
13.00 Ședință festivă – Decernarea Titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara
 
Casa de Cultură a Municipiului Timișoara– Sala Lira
18.00 – Vernisajul expoziției de pictură dedicată Zilei Timișoarei – Asociația Artiștilor Plastici “Romul Ladea”
 
Piața Victoriei
           
20.00  concerte
Nicoleta Nucă
Liviu Teodorescu
Guess Who
Alexandra Stan
 
23.00 Foc de artificii
 
 
4 august – joi
 
Piața Victoriei
 
19.00  Blues pentru Timișoara- concerte
 
Mike & Blue Spirit Mike Godoroja înființează în anul 1997 Mike & Blue Spirit și este considerat de către public unul dintre cei mai importanți “piloni” ai blues-ului autohton. Este un artist cu 25 de ani de experiență în show-business, cunoscut atât pe partea concertistică, cât și ca realizator de emisiuni radio și TV. În prezent, Mike Godoroja a pornit un nou proiect, cu o nouă formulă a trupei, pentru că îi place să se reinventeze, iar acest lucru se observă în repertoriul și în dinamica pieselor sale. Noua trupă este formată din: Mike Godoroja - voce, Florentin Milcof – keyboarder, Tibi Duțu – bas, Pasha Sokurenko – tobe, Alin Păun – chitară.
 
Vasko the Patch & Poduene Blues Band Vasko Georgievs-a născut la Sofia în iunie 1959 și  cântă la muzicuță, tobe și chitară. Este autor și interpret de blues. El a fondat primul Blues Band bulgăresc profesionist în '89, Poduene Blues Band, numindu-l după cartierul rău famat de săraci din Sofia, unde a crescut. Formația a început să cânte blues în întreaga țară, interpretând melodii proprii, povestind despre o viață grea, dar și amuzantă precum și despre libertate. Primul concert al trupei a avul loc în martie 1989, la Penitenciarul din Sofia. Vasko the Patch & Poduene Blues Band a lansat 17 albume în Bulgaria și unul în Germania. Componența trupei: Vasil Georgiev, alias Vasko Krupkata (The Patch) – voce, muzicuță, chitară, tobe, Krasi Tabacov – chitară, Smilen Slavshtenski – bas, Emil Tasev- Teleskopa – baterie.
 
Bega Blues Band și Marcian Petrescu Bega Blues Bandeste grupul cel mai longeviv de blues-jazz din România, cu o activitate de peste 30 de ani. Întemeiat de Bela Kamocsa și de Johnny Bota,  grupul a lansat în 1993 primul CD de blues-jazz din România, "Blues de Timișoara". Bega Blues Band a obținut, în 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din România și Diploma de Excelență a Municipiului Timișoara „pentru întreaga activitate muzicală și pentru promovarea imaginii Timișoarei în țară și în lume”.
Grupul este format din Maria Chioran - voce, Lucian Nagy – instrumente de suflat și percuție,  Toni Kühn – claviaturi, Mircea Bunea – chitară, Johnny Bota – bas, Lică Dolga – tobe. Invitat special: Marcian Petrescu, care este cotat drept cel mai bun interpret de blues la muzicuță din România. De curînd, Bega Blues Banda lansat un nou CD, Brassica Soup, care conține șapte compoziții ale lui Johnny Bota și Lucian Nagy și o piesă a lui Mongo Santamaria.
 
Suba Attila & The SoulFool Band La sfârșitul anului 2013, bluesmanul Suba Attila a format trupa SoulFool. Cercetând în jazzul începuturilor, în bluesurile clasice și chiar în leagănul bluesului, New Orleans, el a redescoperit farmecul acestora pe care îl împărtășește cu publicul larg. Acest band tânăr abordează piese legendare, cum ar fi cele din repertoriul lui Louis Armstrong, Lou Rawls, Ray Charles, Jimmy Witherspoon și Louis Jordan. Suba Attila va fi însoțit pe scenă de: Vidákovich Izsák – saxofon, Hebenstreit Máté – clape,  Dominik Hermán – percuție și Peter Matus – bas.
 
5 august – vineri
 
Program acțiuni sportive
 
“Cupa orașelor înfrățite„ - turneu de mini fotbal cu echipe de amatori
Baza Sportivă Colterm
09.00 – 17.00 Participă echipe reprezentând municipiul Timișoara și echipe invitate care reprezintă orașele înfrățite și partenere. Parteneri:Asociația Județeană de Fotbal Timiș, Sport Club Municipal Timișoara.
 
Piața Sf. Gheorghe
10.00-22.00 Cupa orașului Timișoara - Turneu internațional de streetball 3x3, recunoscut de FIBA. Sistemul de participare este open, pe categorii de vârstă, la masculin și feminin, după cum urmează: 11-14 ani; 15-18 ani; seniori 18-35 ani; master, peste 35 ani. Turneul se desfășoară pe două terenuri profesionale, amplasate în Piața Sf. Gheorghe. Parteneri: Asociația Județeană de Baschet Timiș, Sport Club Municipal Timișoara.
Se vor acorda: tricouri și dipolme, premii în bani, medalii și cupe. 
 
Teatrul de Vară din Parcul Rozelor
20.00 Spectacol artistic susținut de:
Orchestra „Timișoara Big Band”
Ansamblul folcloric „Timișul”, cu participarea soliștilor vocali: Nicoleta Voica, Petrică Moise, Dumitru Stoicănescu, Stana Stepanescu, Doriana Talpeș, Camelia Florea, Cornel Brici, Bogdan Firu
 
Crosul nocturn Timișoara - “Timișoara, primul oraș electrificat, primul cros noaptea alergat!”
22.00 Crosul nocturn a ajuns la cea de-a cincea ediție și este organizat în sistem de participare open. Limita de vârstă a concurenților este de minim 18 ani. Cu excepție, pot participa și concurenți cu vârsta de 16 ani, care trebuie să prezinte acordul scris al părinților. Formularele de înscriere se pot descărca de pe site-ul  www.crosnocturn.ro.
Crosul nocturn se va desfășura pe un traseu de cca 4 km și va avea startul începând cu orele 22.00, de pe Bv. C.D.Loga nr.1(în fața Primăriei Municipiului Timișoara),unde va avea loc și sosirea. Traseul este următorul: str. 20 Decembrie 1989 - Bv. Vasile Pârvan, pe sub pasajul Michelangelo, continuare pe Bv. Corneliu Coposu, întoarcere la fântâna de la pasarela din Parcul Copiilor, Bv. Corneliu Coposu, pe sub pasajul Michelangelo - Bv.Vasile Pârvan, Podul Mihai Viteazul, str. 20 Decembrie 1989, finish Primărie Bv. C.D. Loga nr. 1 (vis a vis de Filarmonica Banatul). Se vor acorda: tricouri și diplome pentru toți participanții, cupe și vouchere pentru echipamente sportive.
Crosul este realizat în parteneriat cu Asociația Atletic Club Maraton și cu Sport Club Municipal Timișoara. Detalii: www.crosnocturn.ro
           
 
Direcția Comunicare
 
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423362