Spectacole în Timișoara - Mica Vienă
Începând cu finalul de săptămână 8 -9 mai până la sfârșitul lunii septembrie în Piața Unirii vor avea loc spectacole de muzică simfonică, jazz, blues, dar și diverse activități ale artiștilor plastici. Pe data de 9 Mai, sărbătorim Ziua Europei și acesta a fost motivul pentru care acest gen de manifestări va debuta în această perioadă. Pe 9 mai 1950, la Paris, ministrul de externe francez, Robert Schuman prezenta o declarație în care îndemna Franța, Germania și celelalte state europene să-și pună laolaltă producția de oțel și cărbune, pentru a crea „prima fundație concretă a unei federații europene”. De fapt, se năștea ceea ce este astăzi Uniunea Europeană, 9 Mai devenind un simbol al Europei.
Programul manifestărilor este:

Sâmbătă 8 Mai
Piața Unirii

19,00 – 23,00 – concert de muzică cu trupele timișorene Aria, Amala, Baraka, Blues Station și Blazzaj.

Duminică 9 Mai
Sala Lira, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

11,00 – vernisajul expoziției de pictură dedicată Zilei Europei

Piața Unirii

13,30 – Fanfara militară

Parcul Rozelor

17,00 – 19,00 – spectacol de folclor

Piața Unirii

19,30 – deschiderea oficială a proiectului „Timișoara – Mica Vienă”
19,45 – spectacol al Filarmonicii Banatul
21,30 – concert de muzică cu Bega Blues Band

În paralel, în Piața Unirii se vor desfășura evenimente artistice, precum și expoziții de artă plastică ai elevilor de la Liceul de Arte Plastice și al artiștilor de la „Romul Ladea”.

În cele două zile se va desfășura la Casa Armatei o expoziție de fotografii vechi despre Timișoara, din colecția personală a lui Octavian Leșcu, expoziție organizată de Consiliul Seniorilor.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397421