Ne bucurăm de noi surprize muzicale la Târgul de Crăciun
Cea de-a zecea ediție a Târgului de Crăciun, organizat de Primăria Municipiului Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, și-a deschis porțile în data de 1 Decembrie.

Am început sărbătoarea cu cel mai frumos brad al ultimilor ani, împodobit festiv, cu o cupola în formă de stea, cu 60 000 de luminițe de basm, căsuțe pline de bunătăți, cadouri pentru cei dragi și cu un program artistic cu multe momente frumoase.

Sfintele Sărbători ale Crăciunului se apropie cu pași repezi și primim tot mai multe cadouri. Și pentru că sărbătorim 10 ani de existență a târgului, Moș Crăciun ne mai aduce încă un dar: un concert special, în data de 19 decembrie, de la ora 19.00, în Piața Victoriei, cu trupa Hara și cu legendara formație Phoenix.
 
Haraa luat ființă în anul 2000, în orașul Cluj-Napoca. Trupa a fost remarcată imediat datorită creațiilor originale, extrem de inspirate, care combină cu multă naturalețe elemente de rock alternativ, electro-pop, sonorități celtice și folclor românesc, cu versuri grăitoare, cu mesaj, într-o interpretare unică, personală.
 
Trupa Hara a lansat 6 LP-uri și albumul de colinde tradiționale românești “Marlin, Darlin - Paiș'pe Colinde ș'o Strigătură”, care au adus multe premii din partea instituțiilor media, Hara devenind astfel prima formație românească cu un asemenea palmares. Componența trupei este: Flavius Buzilă - voce, chitară acustică, Mihai Andrițcu – vioară, Valentin Mușat - chitară electrică, acustică, Radu Anghel – bas și Nunu Racris - tobe, percuții.
 
Phoenixeste oidee devenită legendă. Un nume predestinat. Aproape jumătate de secolde muzică. Trupa timișoreană ne îndeamnă: “hai să deschidem orizonturi, să ne întindem aripile, să învățăm să spunem NU!, să ne păstrăm cenușa, să trăim muzica și să iubim mitul”.
Phoenix, una dintre primele trupe de muzică rock din România a demonstrat și demonstrează în continuare că este un reper important în existența și spiritul orașului Timișoara. Înființată în anul 1962 sub titulatura “Sfinții”, Phoenix a hrănit spiritual generații de români și a lansat mari muzicieni și piese nemuritoare. Membrii formației au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formației pornind de la muzică beat, rock psihedelic și hard rock și ajungând la etno - rock. Piese celebre fredonate de generații întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Andrii Popa”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica țiganiadă”, „Nunta”, sunt capodopere, care încă scriu istoria Phoenix.
 
Vă așteptăm!
 

Direcția Comunicare
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423478