Rock for Revolution în 20 decembrie, la Timișoara
În  20 decembrie 1989, Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism din România. La 27 de ani de la Revoluția Română, municipalitatea timișoreană organizează, marți, 20 decembrie, de la ora 18.00, în Piața Victoriei, concertul Rock for Revolution, în memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertate în decembrie 89.

Pe scenă vor urca următoarele trupe: Sonatic, Pro Musica și Pasărea Rock.

Marți, 20 decembrie, programul începe de la ora 18.00, cu trupa Sonatic. Așa cum se autointitulează “ansamblul vocal-instrumental de influență folk-rock din Timișoara”, Sonatic, a aniversat în 20 noiembrie 10 ani de activitate. Sonatic are în prezent lansate două albume: Sunt(2014), un material care a fost desemnat Best Romanian Rock Album 2014, în cadrul Maximum Rock Awards 2014, Iluzii(2016) și un EP, disponibile pe pagina trupei. Vor urca pe scenă în următoarea componență: Bogdan Racz – voce, Mihai Berdeiu - chitară electrica, Radu Racz – chitară bass și Sorin Ghiniță – tobe.

Pro Musica, una din trupele de legendă ale Timișoarei, înființată acum 43 de ani, cu un lung și complex parcurs muzical a revenit pe scenă după 21 de ani, într-un concert aniversar, care a avut loc pe data de 5 octombrie 2014, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara și care s-a bucurat de un mare succes în rândul publicului de toate vârstele. În 2015 au lansat în cadrul unui concert, în curtea Penitenciarului Popa Șapcă, dublul DVD “41 – Live in Timișoara”.Ilie Stepan este liderul trupei și,împreună cu Pro Musica, a scos LP-ul „Rock nr. 9“(1981) și albumul „Rockul baroc“(1986). La sfârșitul lui decembrie 1989, a compus imnul Revoluției: „Timișoara“. A scris muzică pentru peste 90 de filme și piese de teatru. De asemenea, sub titulatura Stepan Project, a produs trei albume care compun trilogia „Sensul vieții“ (albumele sunt: „Sensul vieții“, „Undeva în Europa...“ și „Lumina“).

Pasărea Rock este un proiect nou și vechi, deopotrivă. Un proiect nou, lansat pe piața muzicală din România (25 martie 2014, București, Sala Palatului), dar și de școală veche, cu membri fondatori care nu mai au nevoie de nicio introducere: Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică. Mircea Baniciu este vocea inconfundabilă a Cantafabulelor, Josef Kappl este unul dintre compozitorii de geniu ai celui mai titrat album rock românesc al tuturor timpurilor, iar Ovidiu Lipan-Țăndărică, spiritul viu și energia unui proiect foarte nou și vechi deopotrivă.
Fiecare dintre cei trei a dezvoltat ample proiecte individuale, însă involuntar și irezistibil se simt atrași de "formula" care i-a consacrat. Sunt muzicieni prodigioși care, atunci când se unesc într-un proiect comun, dezlănțuie “fiarele din fabule”.
Ajunși la vârsta maturității artistice, fiecare dintre cei trei au înțelepciunea de a nu se rupe de trecut, ci de a căuta în experiența comună a tinereții puterea și forța de a duce mai departe o poveste care a făcut legendă, povestea trupei care i-a consacrat.
 
Ziua de 20 decembrie a însemnat ieșirea tuturor timișorenilor în stradă, ziua în care orașul nostru a devenit liber, după ce a plătit cu sânge, acum 27 de ani, libertatea unei nații.Prin HCL 179/25.05.2010, s-a declarat ziua de 20 decembrie, zi de importanță locală, ca fiind " Zi a Timișoarei".
 
 
Direcția Comunicare
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397264