LAB for European Project Making
 ”Timișoara 2021”organizează în parteneriat cu viitoarele Capitale Culturale Novi Sad 2021 (Serbia) si Rijeka 2020 (Croația), în perioada 9-17 decembrie, primul laborator de finanțare și implementare a proiectelor culturale europene la scară largă. Proiectul face parte din programul educațional Lab for European Project Making, iar atelierele de lucru au loc în Timișoara, Novi Sad și Rijeka  și se desfășoară în perioada decembrie 2017- iulie 2018.

Obiectivul principal al proiectului este de a spori capacitatea viitoarelor Capitale Culturale, atât la nivel local, cât și transnațional, de a concepe, finanța și implementa proiecte culturale europene la scară largă. Acest proiect va dezvolta și consolida abilitățile în domeniul managementului cultural internațional, oferind șansa atât profesioniștilor cât și celor care doresc să dobândească aptitudini manageriale în domeniul cultural-creativ, de a învăța din exemplele internaționale de bună practică, cu ajutorul și sub îndrumarea unor experți de renume la nivel european. Atelierele de lucru și seminariile organizate în cadrul programului ”Lab for European Project Making'” se vor desfășura, dupa cum urmează:

LABORATORUL #1 - cu tema “PUBLIC” (Timișoara, Romania) 9-17 decembrie;
LABORATORUL #2 - cu tema “PRODUCȚIE” (Novi Sad, Serbia) 14-22 aprilie2018;
LABORATORUL #3 - cu tema “PROGRAM” (Rijeka, Croatia) Iulie 2018 (9 zile).

Primul atelier de lucru cu tema “PUBLIC (Timisoara, Romania)  are loc în perioada 9-17 decembrie, la centrul FITT (Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis, Str. Aries, nr.19 ) și îi are ca mentori pe experții internaționali:

Cristina da Milano, unul dintre cei mai respectați experți din Europa în strategiile de implicare și dezvoltare a publicului. Cu organizația sa ECCOM (Roma, Italia), a creat programe la scară largă pentru muzee cât și pentru operatori culturali independenți.

François Matarassolucrează în domeniul artelor din 1981 ca artist, producător, scriitor și mentor. A publicat numeroase lucrări privind democrația participativă și implicarea activă a publicului în acest domeniu și a colaborat cu organizații și fundații din domeniul cultural din aproximativ 40 de țări.

În urma apelului deschis, organizat de TM2021 în perioada iulie-septembrie 2017, au fost selectați pentru a participa la acest program, nouă participanți din Timișoara, cărora li se alătură opt participanți din Novi Sad, opt participanți din Rijeka și câte un participant din Debrecen (Ungaria) și Chemnitz (Germania).
 
Simona Neumann
Director executiv
Asociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 26.02.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13499092