Avanpremieră Aquapic: o săptămână de activități pentru copii

Centrul experimental pentru copii Aquapic, de pe str. Frederic Mistral nr.1, va găzdui, în perioada 19-23 martie, zilnic, între orele 11 și 13, activități educative pentru grupuri de copii însoțite de cadre didactice.

 

 

Activitățile, organizate de Aquatim în colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Banat, sunt dedicate Zilei Mondiale a Apei și se adresează copiilor între 5 și 12 ani. Înscrierile se fac pe bază de programare. În caz de vreme nefavorabilă, acestea vor fi reprogramate.

 

 

Cadrele didactice interesate pot contacta organizatorii pe e-mail, la aquapic@aquademica.ro, sau telefonic, la 0256 201 370 – Aquatim, Birou Comunicare și Relații Publice.

 

 

De menționat este că aceste activități sunt înscrise în programul național al Anului European al Patrimoniului Cultural, în perioada anunțată, putându-se, de asemenea, vizita Uzina de Apă Industrială. Uzina, construită în 1916 și în prezent nefuncțională, este păstrată într-o stare foarte bună, cu utilajele originale bine conservate.

 

 

Centrul Aquapic, amenajat în anul 2017 în incinta uzinei vechi de apă industrială, de către Aquatim, fundația Aquademica și Asociația Urban Survey, a beneficiat de o finanțare ING Bank România prin câștigarea concursului național de proiecte Urbaniada. Centrul se va deschide după Paști, săptămâna dedicată apei fiind doar o „avanpremieră” a activităților tematice educative ce vor avea loc aici, din primăvară până în toamnă.

 

 

 

Dr. ing. Ilie Vlaicu
Director general

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640257