Cities4Europe
A venit timpul schimbării politicii-orașele se pot implica, inspira, pot avea impact

Peste 80 de orașe importante din Europa s-au întâlnit astăzi pentru a lansa o campanie care explorează și promovează noi forme de democrație.

"Cities4Europe – Europa pentru cetățeni":

• implicarea cetățenilor într-un dialog despre viitorul nostru comun

• inspiră toate nivelurile de guvernare pentru a pune oamenii pe primul loc

• impactul modului în care deciziile sunt luate în Europa

Daniël Termont, președinte al Eurocities și primarul orașului Gent, a declarat:

"Este timpul să schimbăm modul în care facem politică în Europa. UE trebuie să asculte mai mult și să se implice mai mult în relația cu cetățenii săi. În calitate de lideri locali și membri ai Eurocities ne angajăm să-i includem pe cetățenii noștri într-un dialog despre viitorul nostru ".

În această lună Cities4Europe prezintă inițiative locale de succes care să-i implice pe cetățeni. Alte evenimente în diferite orașe de pe întreg continental nostru vor ajuta la generarea de idei noi prin încurajarea implicării oamenilor din toate categoriile sociale.

Ada Colau, primarul Barcelonei, a declarat:

"Astăzi, cetățenii sunt cei care iau tot mai multe măsuri colective la nivel local pentru a aborda provocările pe care le experimentează. În calitate de autorități locale, lucrăm îndeaproape pentru a include cetățenii în procesul decizional și putem împărtăși această experiență cu alte niveluri de guvernare. "

Într-un moment în care Europa se străduiește să-și păstreze legitimitatea și relevanța în fața deziluziei crescânde și a euroscepticismului, orașele pot oferi o legătură esențială cu cetățenii.

Philippe Close, primarul orașului Bruxelles, a declarat:

"Orașele au experiență în a face lucrurile diferit. Prin crearea de politici publice împreună cu cetățenii noștri, atingem un potențial inovator care se potrivește adesea nevoilor urbane și europene ".

Cities4Europe va prezenta aceste idei la Edinburgh în noiembrie, la Conferința anuală Eurocities. Înaintea alegerilor europene de anul viitor, summitul primarilor din martie 2019 va fi o oportunitate pentru primari de a împărtăși recomandările cele mai importante colectate de la cetățeni cu liderii naționali și europeni.

Philippe Van Parijs, filosoful și economistul, care a vorbit la evenimentul de lansare Cities4Europe, a declarat:

"Orașele noastre au nevoie în egală măsură atât de imobilitate plăcută, cât și de mobilitate durabilă. Spatiile publice trebuie sa fie recucerite si să devină din nou locuri pentru plimbare si întâlnire.Este nevoie de curaj pentru a ajunge acolo. În toată Europa, cetățenii pot și trebuie să ajute autoritățile să-l găsească ".

"Cities4Europe – Europa pentru cetățeni" a fost lansat astăzi, luni, 7 mai 2018, și se va derula pe durata unui an.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641623