FESTIVALUL ARTELOR TIMIȘORENE, 4-10 IUNIE

 

 Una dintre acțiunile aflate în pregătirile Biroului de Organizare Evenimente  este Festivalul Artelor Timișorene, o manifestare de suflet, ce dorește să aducă la rampa producții ale principalelor instituții culturale și de educație artistică din Timișoara, dar și  modalități diverse de exprimare artistică ale ONG-urilor din oraș și-ale artiștilor ca atare.

Festivalul se va derula  și în acest an în zona Cetate, însumând 4 spații publice, dar și locații culturale indoor. Astfel, Piața Victoriei va găzdui în fiecare seară concerte și programe coregrafice, Piața Sfântul Gheorghe se va dovedi o a doua casă a teatrelor timișorene, dar și spațiul pentru inițiere în arta cantului, a dansului, etc., Piața Libertății se va transforma în lăcașul artiștilor plastici și  a producțiilor din zona audio- vizualului, adresând în continuare invitația tuturor celor ce doresc să participe prin expoziții cu vânzare a operelor de artă și ateliere de lucru. Piața Unirii va însemna spațiul destinat întrecerilor și petrecerilor cu și despre dans, dar și locul de întâlnire cu teatrul senzorial.

Un program extrem de variat am pregătit pentru toți cei ce vor exploata minunata zona de promenadă a Timisoarei. Nu vor lipsi Teatrul Național, Teatrul Maghiar , Teatrul German de Stat, Teatrul Merlin, Opera Timișoreana, Facultatea de Arte, Facultatea de Muzică, dar și o mișcare coregrafică de proporții și artiști timișoreni care au prins aripi și  care acum ne reprezintă cu cinste ( Mircea Baniciu, Teo Milea, Doru Todorut , solistul trupei Deepcentral,  Cristina Balan-ex Impact, Jazzybeat, Mircea Ardeleanu jr,Amalia Gaița,  etc).

Au răspuns pozitiv și instituții de specializare artistică, școli de profil precum Incubatorul de Artă, Melopolis, Scoala de Arte, iar prezentările de modă feminină și masculină, dar și parada coafurilor vor întregi tabloul unei vieți culturale bineconturate în orașul nostru.

Biroul Organizare Evenimente

 

 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13863527