Timișoara, pas cu pas
Pas cu pas „Timisoara – 4 passi per la citta. Guida in lingua italiana”, de Vittorio Maggi - primul ghid în limba italiană al Timișoarei, apărut la începutul lunii februarie 2003.

Ghidul debutează cu un scurt istoric al orașului și continuă cu informații variate privind specificul zonei: cartiere de odinioară din Timișoara, stiluri arhitecturale, bucătărie tradițională românească. Cartea, bogat ilustrată, conține imagini cu cele mai importante locuri din oraș. Cum era și firesc, Vittorio Maggi a rezervat un capitol pentru prezentarea evoluției comunității italiene din Timișoara și Banat.

Vittorio Maggi este un colaborator apropiat al Primăriei Municipiului Timișoara. Începând cu anul 1990 este Președintele Comitetului de Prietenie Faenza – Timișoara, fiind promotorul protocolului de înfrățire al orașelor Timișoara - Faenza . Împreună cu primarul Gheorghe Ciuhandu a pus bazele Asociației Casa Faenza din Timișoara, un centru – pilot pentru copiii cu sindrom autist din România, unde este membru în Consiliul Director.

Lui Vittorio Maggi i s-a conferit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara, prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 125/2002.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397285